Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, răspunzând unei întrebări refeitoare la riscul unei prezenţe slabe la vot la alegerile din 27 septembrie, ceea ce ar afecta reprezentativitatea celor care vor fi aleşi, că şi-ar fi dorit să avem primari aleşi în două tururi, precizând că sondajele şi simulările de până acum nu au arătat o scădere îngrijorătoare a intenţiei de participare la vot.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mi-aş fi dorit să avem primari aleşi în două tururi, dar sondajele şi simulările de până acum nu au arătat o scădere îngrijorătoare a intenţiei de participare la vot. E posibil să nu se atingă acelaşi nivel ca în anii trecuţi, dar nu avem semnale că ne putem confrunta cu un absenteism grav. Nu m-aş hazarda să dau un procent, dar nu am văzut până acum niciun sondaj în care ar apărea un indiciu că lumea nu doreşte să meargă la vot”, a afirmat Iohannis.

Campania pentru alegerile locale începe vineri, iar Guvernul urmează să elaboreze un set de de măsuri pentru desfăşurarea campaniei şi a scrutinului, cu respectarea măsurilor sanitare impuse de pandemia de COVID-19.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.