Preşedintele Klaus Iohannis i-a primit marţi, la Palatul Cotroceni, pe ambasadorul agreat al Republicii Algeriene Democratice şi Populare în România, Menad Habbak, pe ambasadorul agreat al Statului Qatar în România, Osama Yousef A.A. Alqaradawi, şi pe ambasadorul agreat al Republicii Moldova în România, Victor Chirilă, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Klaus Iohannis a urat noilor ambasadori succes în îndeplinirea mandatului, asigurându-i de întregul sprijin al autorităţilor române în acest sens. În cadrul întrevederii cu ambasadorul Republicii Algeriene Democratice şi Populare, Menad Habbak, Preşedintele României a evidenţiat nivelul bun al relaţiei bilaterale, în contextul aniversării, în acest an, a 60 ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre cele două state, arată comunicatul de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Şeful statului a subliniat interesul pentru relansarea dialogului politic, precum şi pentru consolidarea relaţiilor economice şi a cooperării sectoriale în domenii de interes comun.

Ambasadorul algerian a apreciat relaţia bilaterală foarte bună dintre cele două state, precum şi interesul pentru extinderea şi diversificarea colaborării româno-algeriene, în special în domeniul agriculturii şi tehnologiei informaţiei, mai arată sursa citată.

În discuţiile cu ambasadorul Statului Qatar, Osama Yousef A. A. Alqaradawi, Preşedintele României a salutat stadiul foarte bun al dialogului politico-diplomatic şi a reconfirmat interesul pentru aprofundarea acestuia.

Ambasadorul Statului Qatar a subliniat, la rândul său, oportunitatea consolidării relaţiilor româno-qatareze la nivel bilateral, precum şi fructificarea oportunităţilor de cooperare în cadrul organismelor şi organizaţiilor internaţionale.

„În cursul întrevederii cu ambasadorul Republicii Moldova, Victor Chirilă, Preşedintele României a evocat dialogul politic bilateral susţinut şi de substanţă din ultima perioadă, care oferă prilejul unei abordări aplicate şi cuprinzătoare a agendei sectoriale şi stabilirea unor repere solide în vederea avansării proiectelor prioritare comune. Preşedintele Klaus Iohannis a reconfirmat angajamentul României de a acorda întreaga susţinere în procesele de transformare, modernizare şi de implementare a reformelor de către Guvernul de la Chişinău, în spiritul Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană dintre cele două state. De asemenea, a fost evocată viitoarea şedinţă comună de Guvern, care urmează a avea loc în perioada următoare şi care va trebui să se concentreze, cu decizii şi soluţii concrete de cooperare, asupra domeniilor şi proiectelor prioritare comune”, conform sursei menţionate.

La rândul său, ambasadorul Victor Chirilă a adresat mulţumiri pentru sprijinul constant oferit de România pentru parcursul european al Republicii Moldova şi a menţionat hotărârea autorităţilor de la Chişinău de a atinge obiectivele asumate pentru a demonstra credibilitatea angajamentului pentru integrarea europeană, mai indică sursa amintită.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.