Klaus Iohannis a semnat decretul de decorare cu Ordinul Steaua României în grad de Mare Ofiţer a generalului cu patru stele Mark Breedlove, comandantul forţelor NATO din Europa şi comandant al Comandamentului Statelor Unite ale Americii pentru Europa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În semn de înaltă apreciere pentru contribuţia deosebită avută la întărirea securităţii României în cadrul Alianţei Tratatului Atlanticului de Nord, pentru eforturile depuse în vederea creşterii prezenţei aliate pe teritoriul ţării noastre, precum şi pentru planificarea şi implementarea Operaţiei «Atlantic Resolve» şi a Iniţiativei Statelor Unite ale Americii de Asigurare Europeană pe teritoriul României şi în regiunea Mării Negre, preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit Ordinul Naţional Steaua României în grad de Mare Ofiţer, cu însemn pentru militari, domnului general cu patru stele Philip Mark Breedlove, comandantul aliat suprem din Europa şi comandant al Comandamentului Statelor Unite ale Americii pentru Europa”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Generalul Breedlove a vizitat România pe 31 martie 2015, când s-a întâlnit cu preşedintele Iohannis cu care a discutat despre situaţia din Ucraina şi poziţia NATO faţă de Rusia, în contextul sprijinului dat de ruşi separatiştilor din Donbass.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.