Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit vineri cu premierul ungar Viktor Orbán pe tema transferului unor pacienţi bolnavi de COVID-19 la spitale din Ungaria, mulţumindu-i pentru ajutor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Preşedintele României, Klaus Iohannis, a avut vineri, 15 octombrie 2021, o convorbire telefonică cu Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orbán, la iniţiativa părţii române. Preşedintele Klaus Iohannis i-a mulţumit Prim-ministrului Viktor Orbán pentru ajutorul oferit de autorităţile ungare pacienţilor români, care reprezintă un gest de adevărată solidaritate europeană în aceste momente dificile ale pandemiei de COVID-19. Preşedintele României a apreciat în mod deosebit realizarea rapidă a transferului unor bolnavi de COVID-19, aflaţi în stare critică, pentru tratament în spitale din Ungaria, la Szeged şi Debrecen”, transmite Administraţia Prezidenţială.

Un număr de 50 de pacienţi cu COVID-19 urmează să fie transferaţi din România la spitale din Ungaria. Operaţiunea de transfer a început joi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.