Preşedintele Klaus Iohannis discută miercuri cu premierul Ludovic Orban, cu viepremierul Raluca Turcan, cu miniştrii Internelor şi Sănătăţii şi cu secretarul de stat Raed Arafat pe tema măsurilor luate în contextul epidemiei de COVID-19, cu câteva ore înaintea şedinţei de Guvern în care este aşteptată decizia de prelungire a stării de alertă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea miercuri, 15 iulie a.c., ora 14:00, la Palatul Cotroceni, o şedinţă privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Viceprim-ministru, Raluca Turcan, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat”,anunţă Administraţia prezidenţială.

Surse politice declarau încă de marţi, că în şedinţa de Guvern de miercuri, Executivul ar urma să decidă prelungirea stării de alertă în condiţiile în care numărul cazurilor de infectare cu coronavirus este în creştere. De altfel, şedinţa Cabinetului este precedată de discuţii în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, care ar trebui să stabilească măsurile de principiu din timpul stării de alertă.

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a declarat marţi seară că vom avea stare de alertă cât va fi nevoie să avem o siguranţă pentru cetăţenii României.

Întrebat ce se va întâmpla când nu va mai fi stare de alertă şi va fi nevoie în continuare de izolare şi carantină, în condiţiile în care legea pe această temă încă este discutată la Senat, Tătaru a replicat: ”Vom avea stare de alertă, cât va fi nevoie să avem o siguranţă pentru cetăţenii României, în condiţiile în care avem o creştere a numărului de cazuri…”.

Şi ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat că Guvernul va prelungi, cel mai probabil, starea de alertă, având în vedere evoluţia cazurilor de coronavirus. Popescu a remarcat că ”suntem pe un platou” al cazurilor de COVID-19 şi şi-a exprimat speranţa că urmează o coborâre.

”Probabil că starea de alertă, uitându-ne în ultimele două săptămâni şi la evoluţia cazurilor, va fi prelungită. Este mâine (miercuri - n.r.) convocată atât o şedinţă CNSSU, cât şi o şedinţă de Guvern şi în urma discuţiilor pe care o să le avem în CNSSU vom lua decizii care vor fi apoi aprobate prin hotărâre de Guvern. Eu voi susţine, în continuare, prelungirea stării de alertă pentru că e normal, mă uit în stânga, mă uit în dreapta, mă uit în urmă în ultimele zile, inclusiv astăzi, evoluţia cazurilor nu îmi arată o scădere, în aşa fel încât să zicem că ne ducem spre, cel putin, un număr cu două cifre. Suntem departe de acest lucru şi cred că românii trebuie să înţeleagă să respecte măsurile pe care noi, autorităţile, le impunem pentru că este spre binele nostru, al tuturor, al lor în primul rând şi al comunităţii”, a declarat Virgil Popescu la Digi 24, marţi seara.

Întrebat cine face recomandările, Popescu a spus că un comitet tehnico-ştiinţific, format din medici specialişti.
 
”Există un Comitet tehnico-ştiinţific care examinează, format din medici specialişti epidemiologi care examinează, fac grafice, ne spun tendinţe, evoluţii şi în funcţie de acest lucru propunem, discutăm, se iau decizii. Graficele le vedem mâine”, a explicat ministrul.
 
Virgil Popescu a afirmat că ”suntem în vârf”, ”pe un platou” al cazurilor de COVID-19.
 
 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.