Preşedintele Consiliului European Charles Michel a vorbit despre progresul pe care ţara noastră la făcut în aderarea la spaţiul Schengen şi l-a asigurat pe şeful statului Klaus Iohannis că va beneficia în continuare de tot sprijinul necesar unei aderări complete a României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Doresc să folosesc această ocazie pentru a vă felicita pentru paşii importanţi făcuţi în direcţia aderării la spaţiul Schengen. Mi-aduc aminte că, la una dintre vizitele recente aici în România, mi-am luat angajamentul că voi sprijini toate eforturile dumneavoastră şi, acum câteva săptămâni, s-a făcut acest progres foarte mare. Puteţi continua şi de acum înainte pe sprijinul meu şi sunt convins că vom face progrese în acest domeniu”, a afirmat Charles Michel, într-o conferinţă de presă comună cu şeful statului Klaus Iohannis, susţinută miercuri la Palatul Cotroceni.

Românii care călătoresc în statele din spaţiul Schengen nu vor mai trebui să treacă prin controlul de frontierele aeriene şi maritime începând de duminică, 31 martie. Concret, aceştia nu se vor mai opri la punctele de control ale Poliţiei de Frontieră pentru a le fi verificate documentele de călătorie, urmând să meargă direct către porţile de îmbarcare. Se vor face, însă, controale în baza unei analize de risc, dacă sunt persoane suspecte, persoane care sunt date în urmărire, sub control judiciar, poliţiştii urmând să aibă în dotare dispozitive mobile de control cu care vor putea face verificări.în bazele de date operative.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Sâmbătă, Comisia Europeană a precizat că cel care va trebui să adopte o decizie prin care să stabilească data de la care vor fi eliminate controalele la frontierele terestre interne dintre Bulgaria, România şi celelalte ţări Schengen este Consiliul UE. Comisia Europeană a subliniat că va continua să ofere Preşedinţiei Consiliului UE tot sprijinul necesar pentru a se asigura că o decizie privind frontierele terestre poate fi luată în cursul anului 2024.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.