Preşedintele Comisiei pentru drepturile omului, culte şi minorităţi din Senat, liberalul Marius Nicoară, reclamă faptul că la audierea ministrului propus la Cultură, care are şi atribuţii în domeniul cultelor, nu a fost inclusă şi comisia pe care o conduce.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În urma audierilor candidaţilor propuşi la funcţiile de miniştri şi a prezentării Programului de Guvernare a cabinetului Grindeanu se poate observa că domeniul cultelor şi minorităţilor naţionale a fost trecut la capitolul privind Cultura, existând doar banale enumerări privind măsurile din aceste domenii”, arată Nicoară într-un comunicat.

În opinia sa, actuala putere ignoră prevederile Regulamentului Senatului şi pe cel al Camerei Deputaţilor privind atribuţiile fiecărei comisii parlamentare, precum şi tipologia controlului parlamentar privind membrii Guvernului.

”Mă refer la faptul că Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, care are atribuţii şi în domeniul cultelor ar fi trebuit să fie auditat şi de Comisia pentru drepturile omului, culte şi minorităţi din Senat şi de Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale din Camera Deputaţiilor conform atribuţiilor respectivelor comisii”, precizează preşedintele Comisiei pentru drepturile omului, culte şi minorităţi din Senat.

Marius Nicoară susţine că actuala coaliţie guvernamentală nu respectă modul de organizare a Parlamentului, ”tratând cu superficialitate şi ignoranţă comisiile permanente conduse de reprezentanţii opoziţiei”.

”Acest mod de abordare şi tratare banală chiar în Programul de Guvernare a domeniilor cultelor şi a minorităţilor naţionale reprezintă un semnal de alarmă, încă din prima zi de guvernare, privind deciziile pe care le vor lua reprezentanţii PSD, sub «supravegherea» domnului Liviu Dragnea”, mai afirmă Nicoară.

Ioan Vulpescu, propus ministru al Culturii şi Identităţii Naţionale, este audiat în Comisiile parlamentare reunite pentru cultură. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.