Preşedintele Comisiei parlamentare de control al SRI, senatorul Ioan Cristian Chirteş, a afirmat, luni, că, prin atacul intenţionat împotriva civililor, ”Federaţia Rusă încalcă din nou, în mod barbar, drepturile omului în Ucraina”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Condamn crimele abominabile şi atrocităţile pe care armata Federaţiei Ruse le-a comis în Ucraina. Uciderea civililor neînarmaţi la Bucha şi în alte localităţi din apropierea Kiev-ului reprezintă crime de război şi crime împotriva umanităţii. Nu există cuvinte care să exprime mai dur barbarismele comise de ruşi decât o fac imaginile din Bucha, cu trupurile neînsufleţite, pe străzi sau în gropi comune, ale unor oameni nevinovaţi, ucişi în timp ce încercau doar să fugă, să-şi salveze viaţa. În Ucraina, ruşii se comportă ca în Evul Mediu, ucid şi jefuiesc tot ce apare în calea lor, clădiri şi oameni la un loc”, a declarat, luni, senatorul Ioan Cristian Chirteş.  

Preşedintele Comisiei parlamentare de control al SRI afirmă că reacţia liderilor comunităţii internaţionale la masacrul din Bucha a venit prompt.  

”Este categoric nevoie de noi sancţiuni, care să lase Federaţia Rusă fără puterea de a mai duce acest război. Crimele inimaginabile pentru zilele noastre, care au loc în Ucraina, trebuie judecate. Autorităţile ruse trebuie să plătească. Apreciez efortul tuturor organizaţiilor internaţionale, a serviciilor secrete şi a tuturor celor care strâng dovezi ale crimelor împotriva umanităţii comise de Federaţia Rusă în Ucraina”, a mai transmis senatorul.  

Potrivit acestuia, ”este greu de spus când vor plăti cei vinovaţi pentru toate faptele lor oribile, dar este responsabilitatea noastră să aducem dovezi care să stea mărturie a acestor momente”.  

”Trebuie să condamnăm crimele şi să luptăm pentru dreptul fundamental la viaţă al fiecărui om. Vieţile civililor din Ucraina trebuie protejate. Salut capacitatea impresionantă a comunităţii internaţionale de a răspunde colectiv pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor în Ucraina. Întreaga lume liberă trebuie să fie unită în lupta pentru libertate”, a mai transmis senatorul.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.