Preşeidntele Comisiei parlamentare de control al SRI, senatorul Cristian Chirteş, de la PNL, a transmis, sâmbătă, cu prilejul zilei Serviciului Român de Informaţii, că din perspectiva riscurilor şi ameninţărilor actuale şi a nevoii de mai multă securitate, avem nevoie de legile securităţii naţionale, astăzi, şi că, prin actualizarea legilor securităţii naţionale vom oferi cetăţenilor noi garanţii de apărare şi de protejare a drepturilor civile şi a libertăţilor. Comisia pentru controlul SRI va sprijini în forul legislativ adoptarea noilor legi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“La mulţi ani, militarilor şi angajaţilor civili ai Serviciului Român de Informaţii, care de 32 de ani se dedică, cu discreţie, misiunii lor de a asigura securitatea cetăţenilor şi a statului român! Rezultatele excepţionale ale muncii ofiţerilor de informaţii, care nu sunt cunoscute publicului, fac posibil ca oamenii să n-aibă altă grijă decât să-şi construiască o viaţă aşa cum şi-o doresc, într-o societate sigură şi stabilă. Prin profesionismul de care dă dovadă, SRI se ridică la înălţimea provocărilor momentelor pe care le trăim – fie că vorbim de pandemia de Covid-19 sau de războiul din Ucraina - şi reuşeşte să ofere factorilor de decizie informaţii strategice valoroase, pentru ca oamenii de stat să ia cele mai bune decizii în beneficiul populaţiei”, a transmis preşedintele Comisiei parlamentare de control, senatorul Cristian Chirteş. 
 
Chirteş afirmă că ”agresiunea militară rusă în Ucraina a adus, însă, noi provocări şi riscuri de securitate, cum ar fi atacurile cibernetice, acţiunile de spionaj derulate de servicii secrete ostile României, sporirea agresiunilor informaţionale prin folosirea dezinformării şi a propagandei, efecte de ordin economic asupra ţării sau amplificarea fenomenului migraţionist”.
 
”Toate aceste situaţii trebuie gestionate eficient şi în baza legii. Dintre cele expuse, sunt însă domenii pe care legile actuale nu le reglementează. Din perspectiva riscurilor şi ameninţărilor actuale şi a nevoii de mai multă securitate, susţin că avem nevoie de legile securităţii naţionale, astăzi! Prin actualizarea legilor securităţii naţionale vom oferi cetăţenilor noi garanţii de apărare şi de protejare a drepturilor civile şi a libertăţilor”, afirmă preşedintele comisiei. 
 
El menţionează că comisia va sprijini în forul legislativ adoptarea noilor legi.
 
”Există o majoritate parlamentară care, de asemenea, are disponibilitatea politică pentru dezbaterea acestor proiecte. Condiţia este ca aceste legi să ajungă la noi, în Parlament”, mai spune Cristian Chirteş. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.