Preşedintele Comisiei de buget-finanţe, deputatul PSD Leonardo Badea, a declarat, miercuri, referitor la faptul că presa nu a avut acces la audierile din comisie, că parlamentarii vor transparenţă şi nu au nimic de ascuns, dar este dreptul membrilor comisiei să decidă dacă jurnaliştii au acces la lucrări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Chestionat de ce a fost şedinţă secretă dacă datele sunt publice, social-democratul a spus că parlamentarii vor transparenţă, motiv pentru care fac declaraţii la finalul şedinţei.

“O parte din date sunt publice, deci avem acces la ele, este o comisie de audieri, noi avem transparenţă şi întotdeauna vom face declaraţii după şedinţă şi vom prezenta. Am făcut acest lucru, şedinţă fără presă, prin votul comisiei”, a răspuns Leonardo Badea.

Deputatul a mai spus că, la finalul audierilor din comisie privind rectificările bugetare, se va prezenta un raport public.

“Noi vom prezenta un raport public. Audierea s-a făcut conform regulamentului, aşa cum a stabilit comisia, s-a votat în comisie ca şedinţa să fie fără accesul presei în sală. Am stabilit că punem un set de întrebări, am stabilit că vom ieşi public cu un raport, am stabilit că această discuţie trebuie să fie în cadrul comisiei, a fost dreptul comisiei să stabilească acest lucru”, a completat deputatul PSD.

Social-democratul a susţinut, în continuare, că membrii Comisiei nu au absolut nimic de ascuns.

“Nu avem absolut nimic de ascuns, o parte din date sunt publice. Nu a fost o şedinţă secretă, presa a fost prezentă la început şi la final, la declaraţii şi fiţi convinşi că aveţi toată deschiderea noastră pentru a vă prezenta tot ce am discutat în cadrul comisiei”, a menţionat Leonardo Badea.

Întrebat dacă va exista o stenogramă a şedinţei, social-democratul a răspuns afirmativ.

La rândul său, preşedintele Comisiei de buget-finanţe de la Senat, Viorel Arcaş a afirmat că cei audiaţi “se inhibă” la anumite întrebări în prezenţa presei.

“Dacă o să îi întrebaţi şi pe cei care au fost audiaţi, o să vedeţi că unii se inhibă la anumite întrebări cu presa de faţă. Mâine o să supunem la vot din nou dacă şedinţa va fi cu presă sau nu, la fiecare şedinţă vom face asta”, a spus Arcaş. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.