Tribunalul Bacău a decis, vineri, plasarea sub control judiciar a fostului deputat PSD de Neamţ Ionel Arsene, actual preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, pentru care DNA ceruse arestarea preventivă. Decizia nu este definitivă. Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, spune că decizia de punere în libertate a lui Ionel Arsene, lider al PSD Neamţ, este una normală şi susţine că dosarul acestuia o “mizerie”, ”un nou abuz al DNA împotriva unui lider PSD”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Olguţa Vasilescu, despre dosarul lui Ionel Arsene: Un nou abuz al DNA împotriva unui lider PSD! Câte mai toleram?

”Alex, Gabi, părinţii mei dragi, prietenii mei iertaţi-mă că aţi fost nevoiţi să treceţi prin asta!”, a scris Ionel Arsene pe pagina sa de Facebook, după decizia Tribunalului Bacău.

El spune că va lăsa justiţia să arate adevărul. ”Am încredere în conduita magistraţilor, am încredere în capacitatea lor de a judeca cu celeritate acest caz. Nu voi face comentarii cu privire la dosar. Voi demonstra în instanţă datele cu privire la nevinovăţia mea. Vă asigur că sunt demn de toată afecţiunea şi încrederea pe care mi-aţi arătat-o în aceste zile! Sunt absolut conştient de cât de grea este această situaţie şi nu voi încerca nicio secundă să disimulez sau să minimalizez momentul dar vă asigur pe toţi că vom merge mai departe, mai fermi şi mai hotăraţi! Nu voi lasa ca cele întâmplate să-mi afecteze activitatea şi voi munci în continuare cu acelaşi drag pentru Neamţ şi pentru România! Celor care sperau că prin această acţiune a procuraturii nu îmi voi continua activitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ le transmit că nu voi renunţa la exercitarea mandatului pe care nemţenii mi l-au încredinţat. Avem treabă în perioada următoare, avem proiecte de implementat”, precizează Ionel Arsene.

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ a fost reţinut joi pentru 24 de ore pentru trafic de influenţă, a anunţat DNA.

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bacău au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 18 ianuarie 2018, a inculpatului Arsene Ionel, la data faptelor deputat în Parlamentul României şi preşedinte al organizaţiei judeţene Neamţ a unui partid politic, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă", transmitea DNA.

Acesta este acuzat că în 2013, în calitate de deputat şi preşedinte al organizaţiei judeţene Neamţ a PSD, a primit de la o persoană (martor în cauză), suma de 100.000 euro "pentru a-şi folosi influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispoziţiilor legale privind conflictul de interese şi regimul incompatibilităţilor în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcţie de conducere în administraţia locală".

Banii remişi de martor într-un restaurant situat pe raza municipiului Bucureşti urmau să ajungă la persoanele respective prin intermediari. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.