Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a avut discuţii cu ambasadoarea SUA la Bucureşti Kathleen Kavalec despre parteneriatul strategic. Liderul PSD a adăugat că obiectivele României în regiunea Mării Negre este alinierea cu celor ale Statelor Unite, cu privire la securizarea coridoarelor energetice, diversificarea pieţelor noastre energetice şi colaborarea la viitoarea politică energetică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Relaţia bilaterală dintre România şi SUA este una puternică şi va continua să se dezvolte în special în domeniile securităţii, energiei şi investiţiilor. Este principalul mesaj pe care l-am transmis în cadrul întâlnirii cu doamna Kathleen Kavalec, prima femeie ambasador SUA în România. Parteneriatul strategic dintre ţările noastre este esenţial pentru a asigura stabilitatea şi securitatea regiunii noastre şi pentru a genera un sprijin consistent şi eficient Ucrainei, atât în contextul agresiunii ruse, cât şi în viitorul proces de reconstrucţie a ţării”, a scris Marcel Ciolacu, marţi pe Facebook.
 
El a mai spus că „securizarea coridoarelor energetice, diversificarea pieţelor noastre energetice şi colaborarea la viitoarea politică energetică sunt, de asemenea, priorităţi pe care vrem să le aliniem cu obiectivele SUA în regiunea Mării Negre”.
 
„În acest context, am încurajat o prezenţă mai mare a investiţiilor din SUA, în special în ceea ce priveşte tehnologiile de energie curată, gaze şi reactoare de mici dimensiuni”, a completat preşedintele Camerei Deputaţilor.
 
Liderul PSd i-a mai transmis ambasadorului SUA la Bucureşti că „vom continua să adoptăm măsuri şi politici publice pentru protejarea drepturilor femeilor, dar şi în vederea sprijinirii eforturilor de combatere a traficului de persoane în întreaga regiune”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.