Preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, a declarat marţi, la Bucureşti, că indiferent care este pretextul pentru războiul din Ucraina nimic nu poate să scuze o agresiune asupra unei suveranităţi naţionale. Radev a menţionat că România şi Bulgaria trebuie să conlucreze pe mai multe planuri pentru a recupera întârzierile în ceea ce priveşte interconectarea celor două ţări. ”Vorbim de foarte mult timp de poduri, autostrăzi, conexiuni feroviare, conducte, dar acest război arată că este timpul să luăm măsuri şi să combatem această rămânere în urmă”, a declarat preşedintele bulgar. Potrivit acestuia, de la debutul războiului, 80.000 de refugiaţi ucraineni au ajuns în Bulgaria, iar mai mult de jumătate au rămas.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Indiferent care este pretextul pentru războiul din Ucraina nimic nu poate să scuze o agresiune asupra unei suveranităţi naţionale, pentru că războiul foarte aproape de ţările noastre schimbă cu desăvârşire mediul de securitate în regiunea noastră”, a declarat, marţi, la Bucureşti, preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, după o întâlnire cu Klaus Iohannis.  

Radev a apreciat că sistemul de securitate din regiune ”este pus la grea încercare” şi ”suntem puşi în faţa faptului să intervenim cu nişte sancţiuni de nedescris”.  

”Am subliniat cu domnul Iohannis unitatea şi hotărârea noastră pentru acţiuni coordonate în întregul spectru de relaţii internaţionale. România şi Bulgaria au o responsabilitate comună pentru măsurile întreprinse sub egida Alianţei pentru a garanta securitatea (...) Am discutat în detaliu situaţia din Ucraina, problemele potenţiale care vor apărea în Moldova, în securitatea noastră şi concluziile sunt că ar trebui să ne unim forţele şi mai bine pentru a consolida apărarea noastră şi mai bine”, a mai declarat preşedintele bulgar.  

Acesta şi-a exprimat ”îngrijorarea este pentru miile de oameni care caută o salvare de la acest război”.  

”Am discutat măsurile pentru a nu se ajunge la o catastrofă umanitară din cauza acestei crize de refugiaţi, iar guvernele noastre fac tot posibilul ca orice cetăţean ucrainean care caută salvare de la război să fie primit”, a mai declarat preşedintele din BUlgaria.  

Potrivit acestuia, în Bulgaria au intrat mai mult de 80.000 de ucraineni de la debutul războiului, iar mai mult de jumătate au rămas în ţară.  

”Facem tot posibilul pentru a le oferi posibilitatea pentru o integrare deplină”, a afirmat Radev.  

”Această criză a subliniat foarte clar o necesitate foarte mare de inter-conectivitate foarte mare la nivel de transport digital, conexiuni noi de gaze naturale, mai ales în stare de criză şi de stare de război. (...) Vorbim de foarte mult timp de poduri, autostrăzi, conexiuni feroviare, conducte, dar acest război arată că este timpul să luăm măsuri şi să combatem această rămânere în urmă”, a mai declarat preşedintele din ţara vecină.  

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.