Preşedintele Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Buzău, Aurel Puşcă, a declarat, în urma unor afirmaţii făcute de preşedintele PSD Buzău, că s-a impus renumărarea buletinelor de vot în toate secţiile de vot duminică dimineaţă, pentru că peste 200 de buletine au fost distribuite în mod greşit la alte secţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”După ce s-au distribuit buletinele de vot către primării, s-a constatat de către reprezentantul Prefecturii că au mai rămas 710 buletine, şapte pachete şi zece buletine peste, pentru alegerea Senatului. Au fost predate pe bază de proces-verbal către Biroul Electoral Judeţean şi le-am ţinut la dispoziţie în ideea că provin de la o greşită numărare a celor din comisia tehnică. După ce preşedinţii de secţii au procedat la numărarea buletinelor primite, am primit sesizări de la cinci secţii că au buletine lipsă, astfel că le-am solicitat să vină la Biroul Electoral Judeţean cu procesele-verbale întocmite de preşedinţii de secţii şi semnate de toţi membrii biroului şi, sub pază, le-am distribuit din cele primite de la Prefectură. Ulterior, s-a constatat încă o lipsă. Nu am putut acoperi numărul necesar, astfel că Biroul Electoral Judeţean a dat o decizie prin care a solicitat tuturor preşedinţilor de secţii să procedeze la renumărarea buletinelor primite”, a afirmat preşedintele BEJ Buzău, Aurel Puşcă.

El a precizat că după renumărare s-a constatat că buletinele lipsă erau la alte două secţii, de unde au fost ridicate sub pază şi pe bază de proces-verbal şi redistribuite secţiilor care nu le aveau.

”Astfel s-a intrat în normalitate. Renumărarea s-a făcut duminică dimineaţă, între 6.00 şi 7.00, pentru că nu mai era timp aseară. A fost vorba de vreo 267 de buletine, distribuite în mod greşit la alte secţii”, a menţionat Aurel Puşcă.

Preşedintele PSD Buzău, Marcel Ciolacu, a declarat, duminică, la ieşirea de la vot, că Biroul Electoral Judeţean a cerut sâmbătă renumărarea buletinelor de vot după ce mai multe secţii nu ar fi primit suficiente buletine, ulterior în Prefectură fiind găsite peste 700 de buletine.

”Ieri (n.r. - sâmbătă), BEJ a luat o decizie fără precedent în alegerile locale sau generale din judeţul Buzău. A cerut renumătarea tuturor buletinelor de vot transmise către secţiile de votare. Există suspiciuni…bine, suspiciuni de prostie în Prefectura Buzău există demult, dar acum există suspiciuni de deficienţe în organizarea alegerilor, sunt secţii de votare care nu au numărul necesar de buletine de vot,  s-au descoperit vreo 710 buletine în Prefectură, s-au predat abia ieri dimineaţă la BEJ, aşteptam ca toţi presedintii secţiilor de votare să raporteze Biroului Electoral Judeţean problemele descoperite şi se vor lua măsurile în consecinţă. Dacă există tentative cu bună credinţă, nu doar din prostie,  atunci am înţeles şi în decizia luată de BEJ se specific faptul că vor fi înştiinţate instituţiile statului abilitate”, a spus Marcel Ciolacu.

Ciolacu a mai afirmat că ”se impune demult” o demisie a prefectului de Buzău, Aurelia Mitrea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.