Premierul Viorica Dăncilă prezintă miercuri în Parlament Programul de lucru al Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, legislaticul urmând să adopte o declaraţie în legătură cu preşedinţia Consiliului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primul punct de pe ordinea de zi a şedinţei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului este "Prezentarea de către doamna prim-ministru Viorica Dăncilă  a Programului de lucru al Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene".

Un al doilea punct este prezentarea "Declaraţiei Parlamentului României privind dimensiunea parlamentară a Preşedinţiei  rotative a Consiliului Uniunii Europene pe care România o va exercita în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2019".

Prim-ministrul vine în Parlament după ce săptămâna trecută, alături de miniştrii Cabinetului, s-a aflat la Bruxelles, aceştia preluând mandatele pentru domeniile pe cre le coordonează, de la omologii din Austria. De asemenea, cu o zi în urmă, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, a preluat oficial mandatul de preşedinte al Consiliului Afaceri Generale, la finalul reuniunii miniştrilor pentru afaceri europene, desfăşurate la Bruxelles.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.