Premierul Ucrainei, Denys Shmyhal a declarat joi, că ar fi recunoscători României dacă ar recunoaşte la nivel oficial Rusia ca stat sponsor al terorismului. El a precizat la inaugurarea noului punct de trecere a frontierei de la Vicovu de Sus-Krasnoilsk că deschiderea de noi puncte de trecere a frontierei reprezintă o prioritate pentru guvernul Ucrainei şi a anunţat că în perspectivă, se planifică deschiderea a încă şapte puncte de trecere la frontiera comună cu România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Ucrainei a declarat că deschiderea punctului de frontieră reprezintă ”o apropiere dintre statele noastre şi confirmă drumul Ucrainei spre calea europeană”.

”Ne-am întâlnit într-o perioadă foarte dificilă pentru Ucraina, în care agresorul distruge toată infrastructura critică a Ucrainei, mai ales că se apropie iarna. Suntem recunoscători părţii române pentru susţinerea integrităţii teritoriale şi a suveranităţii Ucrainei”, a spus Denys Shmyhal, el precizând că ”România îi susţine activ în lupta împotriva agresorului şi susţine ideea formării unui tribunal internaţional şi parcursul ţării spre viitor”. ”Am fi recunoscători României dacă ar recunoaşte la nivel oficial Rusia ca stat sponsor al terorismului”, a spus premierul Ucrainei.

Denys Shmyhal a mai arătat că după 24 februarie, direcţia spre occident a devenit cea mai importantă pentru Ucraina, şi în această direcţie au direcţionat exporturile, în timp ce în ţările vecine au venit persoanele nevoite să părăsească ţara iar deschiderea de noi puncte de trecere a frontierei reprezintă o prioritate pentru guvernul Ucrainei. ”Deja am reconstruit un număr de puncte de trecere a frontierei la graniţă cu Polonia, inclusiv în regiunea transcarpatică, cu Slovacia”.

”Progresul cel mai mare l-am atins la frontiera română”, a mai spus premierul Ucrainei, precizând că astăzi s-a realizat acest proiect ambiţios de deschidere a ”primului punct de trecere a frontierei care a fost construit de la zero”.

”În perspectivă, se planifică deschiderea a încă şapte puncte de trecere la frontiera noastră”, a mai afirmat premierul Ucrainei, arătând că susţine iniţiativa părţii române de a se crea un grup de lucru, de lărgire a infrastructurii de frontieră, la graniţa comună.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.