Premierul Nicolae Ciucă a vizitat, vneri, astăzi societatea GreenGroup, din judeţul Buzău, care activează pe piaţa reciclării deşeurilor pentru a afla problemele cu care se confruntă firmele din domeniu şi care este ajutorul pe care-l poate oferi Guvernul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Premierul a dorit să afle de la cei direct implicaţi în gestionarea deşeurilor care sunt problemele cu care se confruntă piaţa şi ce măsuri pot fi luate la nivelul Guvernului pentru a îmbunătăţi activitatea acestui sector, atât de important, din perspectiva protejării mediului si a stimularii economiei circulare”, a transmis, vineri, Guvernul, printr-un comunicat e presă.  

Premierul a transmis, cu această ocazie, că ”Guvernul are în atenţie permanent protecţia mediului, printr-o abordare integrată şi prin măsuri adecvate pentru creşterea calităţii aerului, managementul corect al deşeurilor şi închiderea depozitelor neconforme, precum şi producerea energiei din surse curate, nepoluante”.  

Potrivit Executivului, investiţiile pentru un mediu mai curat şi educaţia tinerilor pentru susţinerea eforturilor de tranziţie ecologică şi de protecţia mediului sunt, de asemenea, în atenţia Guvernului.  

”Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a menţionat că Guvernul României este angajat în implementarea legislaţiei europene de mediu, promovarea principiilor economiei circulare, în perspectiva implementării Pactului verde european, pachet de iniţiative în materie de politici, care urmăreşte să plaseze UE pe calea către o tranziţie verde”, a mai transmis Guvernul.  

Reprezentanţii Societăţii GreenGroup au prezentat planurile de dezvoltare ale societăţii, menţionând că în următorii trei ani au în vedere triplarea activităţii în România şi în regiune, prin deschiderea unor noi fabrici de reciclare.  

În prezent, grupul de reciclare se situează pe primul loc în Europa în privinţa reciclării PET-urilor, cu o capacitate totala de procesare de 150.000 de tone PET/an. Totodată, este cel mai mare producător european de fibre sintetice din PET reciclat, producând anual peste 80.000 tone. Fibrele sintetice poliesterice au multiple aplicaţii in industrii precum auto, textilă, şi a produselor de igienă. 

”Prim-ministrul a apreciat rolul acestei companii în susţinerea economiei circulare şi a valorificării deşeurilor, având în vedere că reciclarea acestora are două avantaje: protejarea mediului şi obţinerea de materii prime din reciclat pentru producţie industrială”, a transmis GUvernul.  

”Este un model de bune practici pe care Guvernul îl încurajează”, a afirmat premierul. 

Prim-ministrul a vizitat capabilităţile grupului, având în vedere că societatea Green Group are o contribuţie importantă şi în recuperarea materialelor provenite din deşeuri şi la atingerea ţintelor de reciclare ale României atât pentru deşeurile din plastic (PET), deşeuri de ambalaje de sticlă, cât şi pentru Deşeuri de Echipamente Electrice şi Electronice (DEEE).  

GreenGroup este cel  mai mare grup integrat de reciclare a deşeurilor din Europa de Est, contribuind la accelerarea soluţiilor de economie circulară în regiune. Grupul cumulează investiţii în industria verde în valoare de peste 200 de milioane EUR, având o capacitate instalată de reciclare şi producţie de peste 460.000 tone anual. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.