Premierul Nicolae Ciucă a semnat, luni, în cartea de condoleanţe deschisă în memoria domnului Shinzo Abe, fost prim-ministru al Japoniei, la reşedinţa ambasadorului Japoniei în România. Condamn cu fermitate atacul asupra fostului prim-ministru al Japoniei şi reiterez angajamentul Guvernului României pentru pace şi combaterea violenţei, a transmis premierul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Gândurile noastre de compasiune se îndreaptă în aceste zile către naţiunea japoneză, greu încercată de asasinarea domnului Shinzo Abe, fostul prim-ministru al Japoniei. Poporul japonez a pierdut, alături de întreaga lume, un om politic respectat şi un apărător neobosit al democraţiei”, a scris premierul, într-o postare pe Facebook. Şeful Executivului ”condamnă cu fermitate atacul asupra fostului prim-ministru al Japoniei şi reiterează angajamentul Guvernului României pentru pace şi combaterea violenţei”. ”Condoleanţe familiei, prietenilor şi poporului japonez!”, transmite premierul Nicolae Ciucă. Fostul premier japonez Shinzo Abe a încetat din viaţă vineri, la vârsta de 67 de ani, după ce a fost împuşcat la un miting electoral, a anunţat postul bublic de televiziune NHK, citând surse din partidul fostului premier, relatează CNN. Ulterior, decesul a fost confirmat de şeful spitalului la care a fost internat după incident.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.