Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, vineri, la Palatul Victoria, cu preşedintele Consiliului Director al Băncii Japoneze de Cooperare Internaţională, Tadashi Maeda. Prezenţa acestei bănci japoneze în ţara noastră confirmă profilul atractiv al României ca destinaţie de investiţii, inclusiv pentru companiile nipone”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE: ”Împreună cu prim - ministrul Nicolae Ciucă am participat la întâlnirea cu preşedintele Consiliului Director al Băncii Japoneze de Cooperare Internaţională (JBIC), Tadashi Maeda. Cu această ocazie, au fost analizate oportunităţile de finanţare a proiectelor din domeniul energiei şi al infrastructurii feroviare şi rutiere. Am transmis că încurajăm investiţiile în ţara noastră în special în proiecte de energie verde, hidrogen şi în cel al SMR-urilor”, a transmis, la rândul său, ministrul Energiei, Virgil Popescu.
 
ŞTIRE INIŢIALĂ: În cadrul întâlnirii au fost analizate oportunităţile de finanţare a proiectelor din domeniul energiei şi al infrastructurii feroviare şi rutiere, anunţă Executivul într-un comunicat oficial. 
 
“Salutăm interesul manifestat de JBIC, una dintre cele mai importante bănci japoneze, pentru susţinerea marilor proiecte de infrastructură de transport  şi de producere a energiei verzi. Atât energia eoliană, cât şi cea obţinută prin hidrogen reprezintă soluţii, alături de reactoarele modulare de mici dimensiuni, pe care le putem accesa împreună cu partenerii niponi. Pe de altă parte, proiecte precum podul de la Brăila, calea ferată Paşcani-Chişinău sau realizarea magistralei de metrou M6 pot consolida dezvoltarea economică a României şi a regiunii. Prezenţa acestei bănci japoneze în ţara noastră confirmă profilul atractiv al României ca destinaţie de investiţii, inclusiv pentru companiile nipone”, a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă. 
 
Guvernul arată că o atenţie specială a fost acordată dezvoltării potenţialului generat în sectorul IT, în acest sens fiind menţionate oportunităţile oferite de înfiinţarea unui fond de investiţii pentru start-up-uri, la care să aibă acces specialiştii români şi companiile din ţară, a căror finanţare poate creşte prezenţa lor pe scena europeană şi internaţională.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.