Prim-ministrul Nicolae Ciucă l-a primit, marţi la Palatul Victoria, pe ambasadorul Israelului la Bucureşti, David Saranga, în vizită de rămas bun, la încheierea misiunii sale în România. Întrevederea a constituit ocazia pentru a trece în revistă stadiul relaţiilor bilaterale, realizările în domeniul cooperării militare, în domeniul securităţii, al sănătăţii şi al economiei, dar şi cu elemente ce pot fi dezvoltate la nivelul cooperării în managementul apelor, agricultură şi securitatea cibernetică, unde există spaţiu de dezvoltare a colaborării, pe fondul provocărilor viitoare, informează Guvernul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă i-a mulţumit ambasadorului Saranga pentru întreaga sa activitate la Bucureşti. Preluând mandatul într-o perioadă dificilă, acesta a reuşit, prin prezenţa şi activităţile sale inedite să schimbe lucrurile, să le reaşeze pe făgaşul normal şi să determine o apropiere şi simpatie unanimă faţă de sine şi de agenda sa în România, conform sursei citate.

Ambasadorul David Saranga a remarcat că realizările au fost pe măsura aşteptărilor şi a relaţiei tradiţionale foarte bune între părţi. România este cotată de către Israel între primii trei parteneri în UE, tot astfel cum Israelul este pentru România cel mai important partener din Orientul Mijlociu.

Prim-ministrul român şi ambasadorul Israelului au analizat in extenso evoluţia conflictelor din apropierea celor două state, în Siria şi Ucraina, conflicte care influenţează ambele părţi. Contextul complex este cel care recomandă extinderea relaţiilor bilaterale şi menţinerea relaţiilor sectoriale în domenii care marchează o relaţie strategică, mai indică sursa menţionată

Prim-ministrul Nicolae Ciucă i-a urat succes ambasadorului David Saranga în activitatea viitoare şi a exprimat încrederea că acesta va rămâne un apreciat “ambasador” al României în Israel, aşa cum îl recomandă toată activitatea desfăşurată în ţara noastră.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.