Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, marţi, cu reprezentanţii Federaţiei Internaţionale a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, cu care a convenit noi măsuri de coordonare a eforturilor de gestionare a fluxului de refugiaţi ucraineni generat de agresiunea militară rusă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul anunţă, marţi, printr-un comunicat, că prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu delegaţia Federaţiei Internaţionale a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, condusă de preşedintele Francesco Rocca, aflat în vizită oficială în România. 

”Cu această ocazie, au fost stabilite noi măsuri de coordonare a eforturilor de gestionare a fluxului de refugiaţi ucraineni generat de agresiunea militară rusă. Solidaritatea şi umanitatea manifestate de români, alături de intervenţia integrată a autorităţilor împreună cu societatea civilă şi reprezentanţii organizaţiilor umanitare internaţionale au fost remarcate în cadrul dialogului.Premierul a subliniat deschiderea Guvernului faţă de sprijinul oferit de Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, care s-a oferit să valorifice experienţa acumulată în gestionarea altor valuri de refugiaţi şi să colecteze ajutoarele la nivel internaţional”, arată GUvernul.  

Potrivit documentului citat, prim-ministrul a arătat că reacţia de solidaritate este esenţială în mobilizarea necesară pentru ajutorul de care au nevoie victimele celei mai mari tragedii cu care ne confruntăm în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial. 

”Preşedintele Federaţiei a transmis mulţumiri Guvernului pentru gestionarea fluxului de refugiaţi din Ucraina şi intenţia de a deschide un Birou care să faciliteze oferirea de resurse suplimentare Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România”, se mai arată în comunicatul Guvernului.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.