Prim-ministrul Nicolae Ciucă a avut, joi, o întrevedere cu ambasadorii statelor membre UE acreditaţi în România. Discuţiile au fost găzduite de Ambasada Suediei la Bucureşti, în contextul deţinerii de către această ţară a Preşedinţiei rotative a Consiliului UE. Şeful Executivului a subliniat evoluţiile economice din România, evidenţiind rolul jucat de rata ridicată a investiţiilor şi a absorbţiei fondurilor europene în menţinerea unei creşteri economice de 4,8%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit Executivului, ”premierul Ciucă a prezentat dezvoltările din ultimele 12 luni, punând accentul şi pe contextul creat de războiul Rusiei în Ucraina, de la debutul căruia  se va marca un an”.
 
”Şeful Executivului a subliniat evoluţiile economice din România, evidenţiind rolul jucat de rata ridicată a investiţiilor şi a absorbţiei fondurilor europene  în menţinerea unei creşteri economice de 4,8%, în contextul complicat generat de războiul din vecinătate, creşterea preţurilor la energie, redresarea  lentă a lanţurilor valorice perturbate în perioada pandemiei Covid-19”, afirmă Palatul Victoria.
 
Totodată, premierul a subliniat importanţa calităţii mediului investiţional din România şi a impactului pozitiv al reformelor implementate, inclusiv  a celor pregătite în contextul PNRR. A apreciat prezenţa investiţiilor europene, încurajând creşterea acestora şi  atenta considerare a oportunităţilor oferite de România.
 
”Prim-ministrul Ciucă a reamintit că aderarea României la Schengen rămâne o prioritate. A arătat că va fi continuată acţiunea politică şi diplomatică, pe toate canalele, în vederea identificării soluţiilor concrete pentru finalizarea cu succes  a aderării României la Schengen. A mulţumit pentru sprijinul instituţiilor europene şi largii majorităţi a  statelor  care au votat în favoarea extinderii Schengen cu România”, se mai arată în comunicat. 
 
Premierul a prezentat măsurile luate de România în sprijinul Republicii Moldova şi Ucrainei. De asemenea, a subliniat importanta consolidării Flancului Estic al NATO şi a reiterat convingerea că aderarea efectivă a Finlandei şi Suediei la NATO vor contribui la întărirea securităţii Alianţei în ansamblul său, mai spune Executivul. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.