Prim-ministrul Nicolae Ciucă a avut joi o discuţie telefonică cu premierul Poloniei Mateusz Morawieski în care au stabilit ca viitoarea şedinţă comună a Guvernelor celor două state să aibă loc pe 3 martie, în Varşovia, informează Guvernul României, într-un comunicat de presă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Premierul polon l-a felicitat pe omologul său pentru preluarea funcţiei de prim-ministru şi a remarcat stabilitatea oferită de Marea Coaliţie realizată în România. Cei doi au exprimat satisfacţia pentru bunele relaţii pe care le au România şi Polonia. Premierul României a mulţumit pentru felicitările adresate şi a remarcat dezvoltarea deosebită a relaţiilor româno-polone bazate pe Parteneriatul Strategic care leagă cele două state şi pe proiectele comune în cadrul Iniţiativei celor trei mări şi a formatului Bucureşti 9, a cooperării în cadrul NATO şi UE. De asemenea, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a mulţumit pentru sprijinul oferit de către Polonia în cadrul perioadei dificile a celui de-al patrulea val COVID-19”, arată sursa citată.

Potrivit sursei menţionate, cei doi prim-miniştri au stabilit ca viitoarea şedinţă comună a Guvernelor celor două state să aibă loc la 3 martie 2022, la Varşovia.

„De asemenea, o parte importantă a convorbirii s-a referit la problematica de securitate, acţiunile hibride din Estul Europei şi presiunile militare ale Rusiei asupra Ucrainei. Prim-miniştrii României şi Poloniei au stabilit să menţină un contact personal apropiat şi consultări bilaterale pe orice temă de direct interes”, mai precizează comunicatul de presă al Guvernului.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.