Premierul Marcel Ciolacu anunţă miercuri că a avut discuţii cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, despre priorităţile europene ale României, aderarea completă la spaţiul Schengen şi implementarea PNRR

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am discutat în această dimineaţă cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, despre priorităţile europene ale României, aderarea completă la spaţiul Schengen şi implementarea PNRR”, a scris premierul pe Facebook.

Marcel Ciolacu mai afirmă că au vorbit despre ameninţările reprezentate de Federaţia Rusă, pericolul extremismului şi nevoia de stabilitate la nivelul României şi Uniunii Europene.

Congresul Partidului Popular European începe, miercuri, la Romexpo, în prezenţa a peste 2.000 de delegaţi din peste 40 de ţări. Cei mai mulţi dintre participanţi au ajuns deja în România. Popularii europeni decid strategia pentru alegerile pentru Parlamentul European, stabilesc manifestul Partidului Popular European şi desemnează principalul candidat pentru şefia Comisiei Europene.

În Adunarea Politică a Partidului Popular European, de marţi, de la Bucureşti, a fost acceptată înscrierea Ursulei von der Leyen în competiţie.

În paralel cu Congresul, găzduit de PNL, preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Marcel Ciolacu au miercuri programate mai multe întâlniri cu liderii prezenţi la Bucureşti.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.