Premierul Ludovic Orban a anunţat, marţi, la începutul şedinţei de Guvern, că 4.750 de firme au primit credite prin IMM Invest, plafonul ajungând la 3,8 miliarde. ”Nu am nicio emoţie că plafonul de 15 miliarde nu va fi atins”, a afirmat premierul, anunţând că două bănci au atins plafonul maxim care le-a fost acordat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Premierul Ludovioc Orban a anunţat, în debutul şedinţei de Givern, că prin IMM  Invest au primit credite 4.750 de firme, plafonul ajungând la 3,8 miliarde.

”Două bănci au atins plafonul maxim pe care îl aveau alocat în cadrul programului, iar ritmul va creşte în următoarea perioadă. Nu am nici cea mai mică emoţie că plafonul de 15 miliarde nu va fi atins”, a afirmat premierul.

Acesta a cerul ministrului de Finanţe să redistribuie plafoanele, dacă este necesar, şi să le dea băncilor care analizează rapid cererile firmelor sume mai mari de bani. 

Ministrul Florin Cîţu a precizat că, cel mai probabil, într-o lună de zile va fi necesară o decizie privind suplimentarea plafonului.

”S-ar putea peste o lună să vedem dacă va trebui să creştem sau nu plafonul”, a afirmat Florin Cîţu.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.