Premierul Ludovic Orban a convocat, pentru joi, la ora 20.00, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. În cadrul şedinţei ar urma să fie declarată starea de alertă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Prim-ministrul Ludovic Orban a convocat Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă joi, 14 mai a.c, ora 20:00 la sediul MAI”, a anunşat, joi, Guvernul. 
 
În cadrul şedinţei ar urma să fie declarată starea de alertă. 
 
Guvernul a modificat, joi, prin OUG, definiţia stării de alertă şi componenţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. 
 
Starea de alertă ”reprezintă răspunsul la o situaţie de urgenţă şi de amploare şi de intensitate deosebite determinate de unul sau mai multe tipuri de risc, constând într-un ansamblu de măsuri cu caracter temporar, proporţionale cu nivelul de gravitate manifestat sau prognozat al acesteia şi necesare pentru prevenirea şi înlăturarea ameninţărilor iminente  la adresa vieţii, sănătăţii persoanelor, mediului înconjurător, valorilor materiale şi culturale importante ori a proprietăţii”. 
 
CNSU va funcţiona sub conducerea premierului şi va avea 3 vicepreşedinţi – ministrul de Interne, ministrul Lucrărilor Publice şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.
 
Membri în Comitet sunt, printre alţii, inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă sau directorul general al Direcţiei Generale de Management Operaţionanl din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.
 

Premierul Ludovic Orban a anunţat, la începutul şedinţei de Guvern, că joi, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) va declara starea de alertă şi apoi CNSU va institui toate măsurile necesare pentru a apăra viaţa şi sănătatea românilor.

"Nimic nu ne va împiedica să luăm toate deciziile necesare pentru a putea să facem faţă în continuare provocării generate de această epidemie”, a spus Orban, care a precizat că îşi asumă conducerea Comitetului.

 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.