Premierul Sorin Grindeanu a fost aşteptat, sâmbătă, la Timişoara, la sediul PSD Timiş, de peste 500 de membri ai partidului, care l-au primit în aplauze, scandând "Grindeanu, premier" şi "Jos Dragnea". El s-a adresat mulţimii în curtea filialei PSD, spunând că a venit astăzi la Timişoara pentru a vedea dacă mai sunt oameni cărora să nu le fie frică. "Teama de oameni îl face pe Liviu Dragnea să rămână într-un cerc restrâns. Fuge de oameni, iar cel care fuge de oameni nu are cum să fie preşedinte PSD", le-a spus premierul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Sorin Grindeanu a fost aşteptat de peste 500 de membri ai PSD Timiş, dar şi din filiala Caraş-Severin - parlamentari, primari din judeţ, consilieri locali şi judeţeni - care au venit să îl susţină şi care l-au primit în aplauze.

Vizibil emoţionat, cu lacrimi în ochi, Grindeanu li s-a adresat acestora în curtea sediului partidului, spunându-le că a venit astăzi la Timişoara pentru a vedea dacă mai există oameni cărora să nu le fie frică.

"Am venit azi acasă pentru că am vrut să văd dacă în Timişoara, în Banat, mai există oameni cărora să nu le fie frică şi iată câţi suntem azi aici, membri PSD, pentru că nu poate să decidă nimeni dacă Sorin Grindeanu mai e membru PSD. Florica Fâşie este aici lângă mine - este cea care în 1996 mi-a făcut recomandarea pentru a intra în PSD. Eu cred că nu poate să mă dea Liviu Dragnea afară din acest partid. (...) Am câştigat alegerile toţi, nu o singură persoană care vrea să confişte acest partid şi să confişte ţara, nu este posibil", a spus Grindeanu, în aplauzele oamenilor, care au scandat "Grindeanu, premier" şi "Jos Dragnea". 

El le-a mai spus oamenilor că i-a transmis liderului PSD, Liviu Dragnea, că va pleca doar dacă acesta va demisiona, asumându-şi astfel situaţia în care a ajuns partidul.

"Al doilea lucru - trebuie să se organizeze congres. Teama de oameni îl face pe Liviu Dragnea să rămână într-un cerc restrâns. Fuge de oameni, iar cel care fuge de oameni nu are cum să fie preşedinte PSD. De aceea, i-am cerut demisia. I-am cerut să meargă să garanteze în faţa partidului că această aventură în care ne-a aruncat nu va duce la pierderea guvernării. Nu am auzit să îşi asume. Este bătaie de joc. Vă rog să vă aduceţi aminte că în 2016, când am pornit primij paşi la alegerile locale şi când în sală am spus un lucru - trebuie să fim de partea bună a istoriei, să nu ne fie ruşine de ceea ce facem şi acelaşi lucru îl transmit şi astăzi şi sunt mândru să văd că sunteţi atâţâia alături de mine astăzi", a mai spus Grindeanu.

Sorin Grindeanu a mai spus că îşi doreşte să readucă democraţia în PSD. 

"Să ştiţi că dorinţa mea este să readucem democraţia în partid. Asta ne animă pe toţi şi asta trebuie să facem - un congres în care sa hotărâm soarta şi direcţia în care trebuie să meargă acest partid. Să nu mai ţină o mînă de oameni acest partid. De un an de zile, singura formă de conducere e acest CEX, în antepenultima şedinţă l-au schimbat din toate functiile pe primarul Iaşiului, penultima pe Şerban Nicolae, iar ultima pe mine. Probabil viitoarea va fi cu toţi noi de aici din Timiş şi din Banat. Nu o să poată să mă excludă Liviu Dragnea din partid de câte ori mă voi reînscrie", a adăugat premierul. 

El participă, la această oră, la şedinţa Comitetului executiv al PSD Timiş.

Filiala Timiş a PSD a semnat, în 12 iunie, la iniţiativa celor aproximativ 50 de primari pe care îi deţine partidul în judeţ, o rezoluţie de susţinere a premierului Sorin Grindeanu. Acest document a fost transmis conducerii centrale a partidului.

În Timiş, PSD are patru deputaţi şi doi senatori care şi-au exprimat şi ei susţinerea pentru premierul Sorin Grindeanu, declarând că vor vota împotriva moţiunii de cenzură iniţiată de PSD.

”Am mai declarat de câte ori am fost întrebat şi declar şi acum că nu voi vota moţiunea împotriva Guvernului Sorin Grindeanu. Nici nu voi semna această moţiune”, a declarat, pentru News.ro, deputatul Alfred Simonis.

Un alt deputat, Adrian Pau, a postat pe Facebook, o poezie dedicată lui Sorin Grindeanu, în care foloseşte cel de-al doilea prenume al premierului, Mihai. Adrian Pau a mai scris că îl susţine ”fără menajamente” pe Grindeanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.