Premierul Florin Cîţu afirmă că va continua să meargă la Vama Veche şi răspunde criticilor primarului localităţii Limanu, el arătând că banii din impozitul pe venitul global se întorc integral către unităţile administrativ-teritoriale. În plus, el remarcă faptul că în localităţi conduse de primari PSD încasările la bugetele locale sunt scăzute, în timp ce cheltuielile cu salariile din administraţia locală sunt mari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Românii trebuie să ştie un singur lucru: aceşti bani din impozitul pe venitul global sută la sută se duc înapoi la UAT-uri. Toţi banii se duc înapoi la UAT-uri. Nu rămâne niciun ban la buget, deci banii care sunt colectaţi se duc înapoi la UAT-uri. Ei se distribuie pe anumite formule. Când distribui banii pe formulă, nu ai cum să distribui pe criterii politice. Nu facem aşa ceva”; a afirmat primul ministru, luni seară, la Digi 24. 
 
El a ţinut să adauge că PSD făcea investiţii pe criterii politice.
 
Conform lui Cîţu, colectarea taxleor locale este foarte scăzută în unele localităţi conduse de primari ai opoziţiei, suspiciunea fiind "că nu vor să colecteze" şi "e mai simplu” să ceară bani de la bugetul naţional. 
 
"Problema este alta: că noi vedem că avem cel mai mic grad de colectare în unităţile administrate de PSD-işti. Asta e problema acestor oameni şi eu vă spun că mă gândesc foarte serios ca în acele unităţi administrativ-teritoriale unde gradul de colectare este mic să nu mai dăm bani de la buget în reechilibrare, deci să dăm bani suplimentari să-şi acopere costuri de întreţinere ş.a.m.d. Avem situaţii – iarăşi cu administraţii teritoriale ale PSD-ului – unde veniturile sunt mai mici decât cheltuielile cu salariile. Nu voi mai da voie să se întâmple aşa ceva. Le-am spus foarte car: nu poţi să ai cheltuielile cu salariile mai mari decât veniturile tale. Aşa ceva nu se poate”, a adăugat şeful Guvernului. 
 
Premierul a menţionat că va continua să meargă la Vama Veche pentru că doreşte să susţin turismul românesc.
 
Primarul comunei Limanu, Daniel Georgescu, i-a recomandat premierului Florin Cîţu să renunţe la ideea de a petrece o noapte în Vama Veche şi i-a sugerat să se reorienteze în această vară spre Ciocârlia sau Aliman, precizând că acestea sunt localităţi care "îşi permit pâine şi sare din bani publici".
 
Primarul este nemulţumit de faptul că alocarea dată de Consiliul Judeţean Constanţa comunei sale este de 25.000 de lei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.