Prim-ministrul Florin Cîţu cataloghează drept "o gafă" faptul că noul ministru al Finanţelor Publice, Dan Vîlceanu, a avut ezitări întrebat fiind care este cuantumul salariului minim net. Iniţial, Cîţu a glumit pe acest subiect, afirmând că ministrul Finanţelor "era optimist, vedea în viitor", atunci când a spus că salariul minim net este de 1.600 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Era optimist, domnul ministru al Finanţelor era optimist, vedea în viitor cât o să fie salariul minim pe economie", a afirmat Florin Cîţu, marţi seară, întrebat fiind ce părere are despre răspunsurile date de Dan Vîlceanu la întrebările legate de cuantumul salariului minim net. 
 
Întrebat dacă majorează salariul minim, premierul a răspuns că acesta va ajunge şi la cuantumul de 1.600 de lei net, fără a avansa un termen în această privinţă. 
 
"A fost o gafă. Cu siguranţă astăzi aţi discutat foarte mult despre acest subiect, a fost deliciul presei, dar în acelaşi timp astăzi s-au discutat lucruri foarte importate despre economie”, a afirmat primul ministru, la insistenţele jurnaliştilor.
 
Noul ministru de Finanţe, Dan Vîlceanu, a avansat marţi mai multe sume, întrebat cât este salariul minim net. "Cred că este 1.600 lei”, a spus acesta. În realitate, este 1.386 lei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.