Prim-ministrul Nicolae Ciucă a avut, miercuri, o întrevedere cu ministrul afacerilor externe al Republicii Portugheze, João Gomes Cravinho, aflat la Bucureşti în contextul participării, ca invitat special, la ediţia 2022 a Reuniunii Diplomaţiei Române. În cadrul întâlnirii, premierul Ciucă a accentuat importanţa implementării integrale a deciziilor luate la Summit-ul NATO de la Madrid, în sensul întăririi posturii aliate pe Flancul Estic şi a luat notă cu apreciere de sprijinul activ oferit de Portugalia pentru obiectivul aderării României la spaţiul Schengen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al Executivului, cei doi oficiali au apreciat calitatea relaţiei bilaterale şi au realizat o evaluare de etapă a iniţiativelor privind consolidarea cooperării sectoriale agreate cu prilejul vizitei premierului portughez din această primăvară.
 
”A fost evidenţiată cooperarea dinamică româno-portugheză în domeniul apărării, premierul Nicolae-Ionel Ciucă exprimând aprecieri deosebite pentru prezenţa militară portugheză pe teritoriul României şi contribuţia activă la consolidarea posturii de apărare şi descurajare aliate pe Flancul Estic”, se arată în comunicat.
 
”În context, a fost exprimat interesul părţii române pentru prelungirea prezenţei militare portugheze în România”, afirmă Executivul.  
 
Schimbul de opinii s-a concentrat şi pe măsurile de gestionare a costurilor la energie şi pe agenda de securitate regională, în contextul războiului din Ucraina, fiind remarcată similaritatea evaluării părţilor.
 
Totodată, premierul Ciucă a accentuat importanţa implementării integrale a deciziilor luate la Summit-ul NATO de la Madrid, în sensul întăririi posturii aliate pe Flancul Estic şi a luat notă cu apreciere de sprijinul activ oferit de Portugalia pentru obiectivul aderării României la spaţiul Schengen, a mai transmis Guvernul. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.