Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, întrebat vineri la Buzău, despre imaginile afişate săptămâna trecută cu Nicolae Ceauşescu la o expoziţie în aer liber pee gardul Divizie 2 Infanterie Getica de pe Calea Eroilor, că este clar că nu trebuie să fie prezentate public fotografii cu dictatori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„E clar că nu trebuie să avem poze cu dictatori prezentate public. Ceea ce s-a întâmplat şi cum s-a întâmplat, vă rog să îi întrebaţi pe cei care au luat această decizie”, a afirmat Nicolae Ciucă, întrebat vineri după vizita la Fabrica de ulei Bunge Buzău, despre această expoziţie făcută cu acordul primarului oraşului Constantin Toma.

Reprezentanţii societăţii desemnate de Primăria Buzău să se ocupe de reamenajarea expoziţiei outdoor de pe Calea Eroilor au înlăturat, în noaptea de luni spre marţi, panourile cu imagini care îl înfăţişau pe Nicolae Ceauşescu, dar şi cele în care apărea primarul municipiului Buzău, Constantin Toma. 

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma (PSD), nu şi-a asumat public greşeala amplasării imaginilor cu Nicolae Ceauşescu în galeria inaugurată, marţi, pe Calea Eroilor, cu ocazia împlinirii a 1.650 de ani de atestare documentară a Buzăului.

„Istoria are şi umbre şi lumini şi nu ne puteam lipsi de perioada de 45 de ani între 1945-1989 că şi atunci au fost oameni şi s-au făcut lucruri importante la Buzău. A fost o capcană pentru voi, îmi pare rău că aţi căzut în ea, ca să atragem atenţia s-au pus şi două imagini cu Ceauşescu, dar nu ca să îi facem reclamă”, afirmă el.

La vernisajul noii expoziţii de pe Calea Eroilor nu a participat, marţea trecută, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, iar surse din partid au declarat că motivul ar fi fost tocmai pentru a nu lua parte la scandalul iscat în jurul evenimentului de la Buzău. În schimb, la eveniment a fost prezent ministrul Culturii Lucian Romaşcanu, care a recunoscut că amplasarea imaginilor cu Nicolae Ceauşescu a fost o greşeală care însă s-a remediat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.