Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, miercuri, în şedinţa de Guvern, referitor la compensarea preţului la carburanţi, că roagă ministerele Energiei şi Finanţelor ca în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare să adopte actul normativ. El a mai spus că sprijinul populaţiei care se încălzeşte cu lemne va fi pus pe masa Executivului până la finalul lunii septembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul a anunţat că au fost discutate măsurile pe care le vom adopta la nivelul Guvernului în ceea ce priveşte compensarea preţului la carburant.

”Rog ministerul Energiei şi ministerul Finanţelor ca în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare să adoptăm actul normativ”, a spus premierul Ciucă.

El a precizat că, ”pentru sprijinirea populaţiei care foloseşte lemne pentru încălzire, a luat de asemenea decizia să identifice măsurile care se impun, astfel încât să aibă pe masa guvernului nu mai târziu de finele acestei luni proiectul de act normativ, pentru adoptarea măsurilor necesare sprijinirii acestui segment de populaţie”.

Şeful Executivului s-a referit şi la eficientizarea energetică.

”Am discutat şi am luat decizia ca ministerul Mediului să vină cu acea măsură prin care să sprijinim populaţia în vederea înlocuirii becurilor cu filament cu cele pe bază de led, concomitent cu măsuri similare care să contribuie la reducerea risipei la nivelul instituţiilor guvernamentale”, a spus Ciucă. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.