Premierul Nicolae Ciucă a avut marţi o întrevedere de lucru cu şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Ramona Chiriac, informează Guvernul. Cei doi oficiali au discutat despre gestionarea efectelor pandemiei şi prioritizarea sănătăţii prin folosirea fondurilor europene prin intermediul tuturor mecanismelor europene puse la dispoziţia României în calitatea sa de membru al UE. De asemenea, au fost prezentate priorităţile României privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare, aderarea la Spaţiul Schengen şi OCDE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La întâlnirea între cei doi oficiali au fost prezentate priorităţile României privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare, aderarea la Spaţiul Schengen şi OCDE, fiind analizate, totodată, oportunităţile de finanţare pe care România le accesează în calitate de membru al Uniunii Europene.

„Alături de Cadrul Financiar Multianual şi mecanismele de finanţare alocate implementării Pactului Verde European, a fost evidenţiat rolul esenţial al succesului Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. În acest sens, au fost apreciate recentele progrese privind pregătirea folosirii instrumentelor financiare europene.  Exprimând deschidere faţă de parteneriatul solid între Guvernul României şi Comisia Europeană, oficialul european a transmis disponibilitatea la dialog şi colaborare în implementarea obiectivelor asumate, fiind reliefată nevoia de resurse umane, a întăririi capacităţii administrative, precum şi  de coordonare a investiţiilor cu finanţare europeană  cu cele naţionale”, arată comunicatul de presă al Guvernului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.