Prim-ministrul Nicolae Ciucă a avut luni o convorbire telefonică cu preşedintele Emiratelor Arabe Unite, Mohammed bin Zayed Al Nahyan. Dialogul a avut loc în contextul proiectelor convenite în cadrul vizitei desfăşurate la Abu Dhabi şi a discuţiei telefonice din 27 iulie a miniştrilor Afacerilor Externe. Cele două părţi au decis să urmărească periodic derularea proiectelor convenite în domenii legate de energie, agricultură, investiţii, educaţie şi securitate cibernetică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, premierul Ciucă a subliniat nivelul cooperării pe fiecare din domeniile importante şi a mulţumit pentru interesul preşedintelui  Emiratelor Arabe Unite, pentru timpul şi dorinţa de a monitoriza aceste proiecte. Totodată, prim-ministrul Nicolae Ciucă a anunţat desemnarea unui înalt oficial român guvernamental pentru a gestiona direct relaţia cu partenerul emiratez.
 
Preşedintele Mohammed bin Zayed Al Nahyan a mulţumit la rândul său românilor pentru toată susţinerea şi deschiderea în cooperarea bilaterală, anunţând că a desemnat responsabili şi a stabilit termene pentru fiecare proiect care va fi derulat în parteneriat, mai indică sursa citată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.