Premierul Nicolae Ciucă l-a primit, luni la Palatul Victoria, pe Makhdoom Shah Mahmood Hussain Qureshi, ministrul Afacerilor Externe al Republicii Islamice Pakistan. Prim-ministrul Ciucă i-a mulţumit ministrului de Externe Qureshi pentru rolul personal jucat, alături de statul pakistanez, în repatrierea cetăţenilor români, odată cu preluarea puterii în forţă de către regimul taliban la Kabul. Au fost aduşi în România 49 de cetăţeni români, alţi 7 cetăţeni europeni şi 156 afgani vulnerabili.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Islamice Pakistan, Makhdoom Shah Mahmood Hussain Qureshi, efectuează o vizită la Bucureşti, la invitaţia omologului său, Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe al României. Este prima vizită a unui ministru de Externe pakistanez în România, după o pauză de peste două decenii, a transmis Guvernul, într-un comunicat de presă..
 
Cu această ocazie, premierul Nicolae-Ionel Ciucă i-a mulţumit ministrului de Externe Qureshi pentru rolul personal jucat, alături de statul pakistanez, în repatrierea cetăţenilor români, odată cu preluarea puterii în forţă de către regimul taliban la Kabul. Au fost aduşi în România 49 de cetăţeni români, alţi 7 cetăţeni europeni şi 156 afgani vulnerabili. Prim-ministrul României a subliniat bunele relaţii bilaterale şi perspectivele de extindere şi consolidare a acestor relaţii în viitor, salutând vizita şefului diplomaţiei pakistaneze.
 
Conform sursei citate, la rândul său, oaspetele a remarcat relaţiile foarte bune dintre cele două state şi oportunităţile de dezvoltare a acestora în domeniul economic, al industriei de Apărare, în domeniul investiţiilor şi comerţului, al învăţământului şi al forţei de muncă.
 
„Pakistanul poate fi, în viziunea Ministrului de Externe Qureshi, o importantă placă turnantă pentru exporturile României în regiunea Asiei de Sud. Ministrul de Externe pakistanez a mulţumit României pentru donaţia de 500.000 de vaccinuri oferită de ţara noastră şi care urmează să ajungă, în perioada următoare, la Islamabad”, mai indică sursa menţionată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.