Premierul Nicolae Ciucă a solicitat, joi, autorităţilor centrale şi locale să fie pregătite pentru a acţiona rapid în perioada sărbătorilor de iarnă şi pentru a interveni, de fiecare dată când situaţia o impune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prim-ministrul a participat joi la videoconferinţa cu prefecţii, împreună cu ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, în perspectiva pregătirii corespunzătoare a structurilor guvernamentale din teritoriu pentru perioada sărbătorilor.

Şeful Executivului a transmis că provocările imediate sunt legate de pandemia COVID-19 şi condiţiile meteo, fiind necesară anticiparea situaţiilor în care este nevoie de intervenţie şi sprijin din partea autorităţilor, arată un comunicat de presă al Guvernului.

Totodată, a subliniat rolul coordonării între structurile centrale şi instituţiile administrativ-teritoriale, pentru identificarea din timp a problemelor care pot apărea şi găsirea de soluţii adecvate.

„Trebuie să fim la datorie pentru cetăţeni, inclusiv în perioada sărbătorilor. Şi noi, la Guvern, şi dumneavoastră, în teritoriu. Este important să ne coordonăm acţiunile, astfel încât structurile teritoriale ale guvernului să poată fi sprijinite de la nivel central. Apreciez şi vă mulţumesc pentru tot ce aţi făcut şi am convingerea că lucrurile se vor desfăşura bine în continuare”, a afirmat Nicolae Ciucă, conform sursei citate.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a menţionat direcţiile prioritare de acţiune pentru prefecturi în perioada care urmează, evidenţiind rolul foarte important al colaborării interinstituţionale strânse în gestionarea eventualelor situaţii de urgenţă şi acordării de sprijin cetăţenilor aflaţi la nevoie.

Un accent special a fost pus pe gestionarea situaţiei de la frontieră, în contextul introducerii formularului digital de intrare în România şi pe verificarea respectării măsurilor de carantinare în cazul persoanelor venite din afara ţării.

„Pe situaţiile pe care le avem până astăzi, estimăm că numărul celor carantinaţi la nivel naţional va depăşi 115.000 de persoane, ceea ce înseamnă un volum mare de muncă pentru structurile noastre. Vă solicit să vă organizaţi exemplar şi să planificaţi temeinic acţiunile în teren, astfel încât activitatea de control să fie mult îmbunătăţită”, a declarat Lucian Bode, arătând că prin astfel de acţiuni structurile MAI protejează sănătatea publică şi contribuie la reducerea presiunii pe sistemul sanitar.

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a subliniat că fluidizarea traficului în vămi, implementarea formularului de intrare în România şi sănătatea populaţie sunt priorităţi guvernamentale şi le-a mulţumit personal pentru eforturi poliţiştilor de frontieră şi angajaţilor direcţiilor de sănătate publică, mai indică sursa menţionată

La videoconferinţa de joi au participat, de asemenea, reprezentanţi ai INSP şi ai structurilor teritoriale ale ministerului de interne, poliţiei, jandarmeriei, pompierilor şi direcţiilor de sănătate publică, structuri care fac parte din comitetele judeţene de urgenţă.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.