Prim-ministrul Florin Cîţu a precizat că ordinul privind noile criterii de carantinare nu putea fi publicat deoarece nu a fost discutat într-o şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. „Noi am mai publicat modificări ale formulei, au fost introduse focarele, am schimbat criteriile, de la 4 la mie, de la 7,5 la mie. Toate acestea au trecut prin CNSU. Aceasta era problema”, a mai spus premierul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Aseară (miercuri - n.r.) a fost anulat acel act. Putem să discutăm despre acel ordin, dacă trebuie sau nu să avem acele criterii. Problema este următoarea: acel ordin a fost publicat fără să treacă prin CNSU. Toate criteriile trebuie să treacă prin CNSU, iar în CNSU preşedinte este premierul României. Nu a trecut prin CNSU, deci nu putea să fie publicat acel ordin. Noi am mai publicat modificări ale formulei, au fost introduse focarele, am schimbat criteriile, de la 4 la mie, de la 7,5 la mie. Toate acestea au trecut prin CNSU. Era nevoie şi de acest ordin să treacă prin CNSU. Aceasta este problema”, a afirmat Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă susţinută joi la Palatul Victoria. 

Premierul Florin Cîţu, ministru interimar al Sănătăţii, a revocat miercuri seară ordinul privind modificarea indicatorilor pentru stabilirea carantinei. Ordinul, semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, a fost publicat doar cu o seară înainte în Monitorul Oficial şi a dus la demiterea ministrului Vlad Voiculescu şi a Andreei Moldovan. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial.

Ordinul, despre care premierul nu fusese informat, a fost semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan şi a apărut marţi seară în Monitorul Oficial.

Modificarea indicatorilor fără a exista un acord asupra acestui lucru a dus, miercuri dimineaţă, la demitrea ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu, dar şi la demiterea secretarului de stat Andreea Moldovan.

Demiterea lui Vlad voiculescu a generat o criză în coaliţie, fiind aşteptate discuţii între liderii partidelor componente.

Miercuri seară, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea lui Florin Cîţu ca ministru interimar al Sănătăţii. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.