Premierul Florin Cîţu afirmă, referitor la creşterea economică de 13%, că nu înţelege "comentariile sau criticile care vin şi spun că nu este aşa sau este aşa", el susţinând că "până la urmă, aceste cifre sunt oficiale". Cîţu anunţă că rectificarea bugetară este aproape finalizată şi că actul normativ care va legifera rectificarea va fi adoptat la sfârşitul săptămânii viitoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Eu nu înţeleg comentariile sau criticile care vin şi spun că nu este aşa sau este aşa. Până la urmă, aceste cifre sunt oficiale, dar ce mă interesează pe mine este ca oamenii să înţeleagă că această dinamică a creşterii economice poate să fie menţinută numai dacă păstrăm paradigma pe care am făcut-o de anul trecut: întâi investim, avem creştere economică şi apoi această creştere economică este împărţită în economie", a declarat Cîţu, joi seară, la TVR.
 
El a susţinut că modul în care acest lucru trebuie să se regăsească în economie este pe criteriile economiei de piaţă, şi nu pe criterii politice, el explicând că acesta este motivul pentru care nu susţine creşterea taxelor.
 
"Atunci când creşti taxele dai un semnal că, de fapt, statul vrea să împartă o creştere economică mai mare pe criterii politice”, a menţionat premierul.
 
Întrebat de ce nu profită de creşterea economică pentru reducerea deficitului bugetar, primul ministru a explicat că România a agreat cu Comisia Europeană că "reducere mai ambiţioasă a ţintei ar putea să însemne o frână în economie". 
 
Florin Cîţu a menţionat că rectificarea bugetară este prioritatea "pe termen foarte scurt" a noului ministru al Finanţelor Publice. Cîţu a explicat că rectificarea "este 90% gata" şi că doreşte scăderea deficitului bugetar. 
 
"Sigur va fi aprobată săptămâna viitoare, cred că în şedinţa de vineri”, a afirmat premierul.
 
O a doua prioritate a noului deţinător al portofoliului ar fi implementarea, de la 1 septembrie, a programului "E-facturare”, urmată de modernizarea ANAF şi reorganizarea Ministerului Finanţelor. 
 
"Eu îmi asum propunerea domnului Dan Vîlceanu”, a adăugat premierul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.