Premierul Florin Cîţu a transmis la întâlnirea de luni cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România că este necesar ca bugetele locale să fie construite pe principiile transparenţei şi predictibilităţii care să includă destinaţii clare ale fondurilor, precum şi standarde de cost stabilite pragmatic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Premierul Florin Cîţu a avut astăzi (luni - n.r.) o rundă de consultări cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR), în perspectiva adoptării de către Guvern a proiectului de buget pe anul 2021, dar şi pentru asigurarea sustenabilităţii cheltuielilor publice pe termen lung.

Au fost aduse în discuţie principalele probleme cu care se confruntă administraţia locală în ceea ce priveşte bugetele proprii şi au fost avansate mai multe soluţii, care urmează să fie convenite cu guvernul.
 
Şeful Executivului a subliniat necesitatea existenţei unor principii la baza construcţiei bugetelor locale, pentru transparenţă şi predictibilitate, care să  includă destinaţii clare ale fondurilor şi standarde de cost stabilite pragmatic.
 
Reforma în administraţia locală, pentru cheltuirea judicioasă a banilor publici şi pentru a fi generată dezvoltare, a fost de asemenea abordată în context, ca temă de reflecţie pentru găsirea unei formule optime, în parteneriat cu guvernul”, arată o postare de luni pe pagina de Facebook a Guvernului. 
 
La reuniune a mai participat ministrul Dezvoltării Cseke Attila.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.