Premierul Marcel Ciolacu afirmă, sâmbătă, că prin atacarea la CCR a legii pe care şi-a asumat răspunderea în Parlament s-a pierdut deja un miliard de lei, din reorganizare şi din combaterea evaziunii. ”Vom încerca să recuperăm”, a transmis premierul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministrul de finanţe este un om foarte, foarte responsabil şi încercăm împreună să găsim soluţiile cele mai bune. Până acum le-am găsit. Cu acest atac ipocrit, din punctul meu de vedere, la CCR s-au pierdut deja sume pe care ne bazam în primul şi în primul rând din reorganizare şi din combaterea evaziunii. În jur de un miliard, dar vom încerca să recuperăm”, a declarat, sâmbătă, Marcel Ciolacu.

Ăntrebat ce se întâ,mplă dacă legea va fi declarată neconstituţională, premierul a afirmat: ”vom vedea dacă se întâmplă acest lucru, care părţi neconstituţionale şi o să grăbim. Avem şi acest scenariu făcut împreună cu ministrul de finanţe”.

Ciolacu a reiterat ideea că situaţia economică a României nu este dificilă.

”Nu avem probleme de incapacitate de plată, de nimic. Noi avem o singură problemă de a ne încadra într-un deficit, unde avem de închis cu Comisia, să vedem cheltuielile directe şi indirecte în ceea ce priveşte Ucraina (...) România nu va fi amendată cu 0,5% din PIB, pentru că, în eventualitatea în care depăşeşte deficitul, lucrurile sunt sub control”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Acesta susţine că ”lucrurile nu sunt critice”.

”Nu avem probleme de salarii, de pensii, dimpotrivă. Avem săptămâna viitoare voi avea o întâlnire cu dânsul (ministrul Finanţelor – n.r.), inclusiv pe proiecţia bugetului pe anul viitor, fiindcă dorim până la sfârşitul anului să avem şi bugetul aprobat”, a mai precizat premierul.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.