Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că este o ipocrizie cinică să minţi să sperii oamenii doar pentru a câştiga voturi şi a menţionat că vaccinarea în România nu a fost şi nu va fi niciodată obligatorie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Cred că este o ipocrizie cinică, aş spune dezgustătoare, să minţi şi să sperii oamenii doar pentru a câştiga voturi. Vaccinarea în România nu a fost şi nu va fi niciodată obligatorie. Înţeleg perfect reţinerile românilor după tot ceea ce s-a întâmplat în pandemia COVID. Însă aici vorbim despre nişte vaccinuri pe care le facem noi, toţi, părinţii noştri, bunicii noştri, de zeci de ani în România. Sunt vaccinuri împotriva unor boli extrem de grave”, a declarat Marcel Ciolacu, vineri, la începutul şedinţei de Guvern.
 
El a explicat că Strategia Naţională de Vaccinare este despre o informare corectă şi a menţionat că nimeni nu va fi vaccinat forţat. 
 
“Strategia Naţională de Vaccinare pusă în dezbatere de Ministerul Sănătăţii este despre informare corectă şi obligaţia statului român ca toţi românii să aibă acces echitabil la vaccin, mai ales cei aflaţi în grupurile vulnerabile. Atât şi nimic mai mult. Repet, ca să înţeleagă foarte clar, nimeni nu va fi vaccinat forţat. Îi mulţumesc domnului ministru Rafila pentru că a ieşit să explice, să detalieze tot acest program naţional de vaccinare şi îl încurajez să iasă în continuare”, a precizat premierul Ciolacu.
 
Reprezentanţii AUR au anunţat, miercuri, că vor organiza un protest, joi, de la ora 11.00, împotriva Strategiei Naţionale de Vaccinare pregătită şi elaborată de Ministerul Sănătăţii.
 
Aceştia precizau că această strategie ”nu este altceva decât un plan metodic pentru a impune, pe şest, obligativitatea vaccinării” şi solicitau ministrului Alexandru Rafila să retragă imediat Strategia Naţională de Vaccinare.
 
Joi, protestul a avut loc în faţa MInisterului Sănătăţii, Jandarmeria constatând mai multe încălcări ale legislaţiei. 
 
Ulterior, AUR a transmis, printr-un comunicat de presă, că doar s-a alăturat acţiunii civice de protest organizată de societatea civilă în faţa Ministerului Sănătăţii împotriva vaccinării. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.