Premierul Bulgariei, Kiril Petkov, însoţit de mai mulţi membri ai Cabinetului său, face, vineri, o vizită în România, urmând a fi primit de către preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Nicolae Ciucă. Guvernele celor două ţări vor semna un Acord bilateral pentru noul punct de frontieră Giurgiu-Ruse 2.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul bulgar Kiril Petkov va fi primit prima dată de către premierul Nicolae Ciucă. Întâlnirea dintre cei doi este programată la ora 11.30, la Palatul Victoria.  

După o scurtă întrevedere tete-à-tête, cei doi vor participa la reuniunea celor două delegaţii - română şi bulgară. La acest eveniment va lua parte şi comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean.  

La ora 13.00 este programată ceremonia de semnare a acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Bulgaria privind deschiderea la frontiera de stat romano-bulgară a punctului internaţional a frontierei Giurgiu-Ruse feribot.  

Adina Vălean va discuta, în întâlnirea cu cei doi premieri, despre infrastructura de transporturi din regiune, dar şi despre îmbunătăţirea navigabilităţii Dunării.  

După declaraţii de presă comune cu Nicolae Ciucă şi Adina Vălean, de la ora 15.00, Kiril Petkov va fi primit de către preşedintele Klaus Iohannis.  

 

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.