Prefectul de Neamţ George Lazăr, liderul filialei PNL, afirmă, după atribuirea contractului de achiziţie a 21 de autobuze electrice pentru judeţ, că este bucuros pentru că toate drumurile şi întâlnirile pe care le-a avut la Bucureşti, cu oficiali guvernamentali, cu miniştri, dau rezultate, în opinia sa, acesta fiind ”un model de colaborare între administraţia locală liberală şi Guvernul PNL”. El a încurajat primarii să acceseze fonduri UE nerambrsabile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt bucuros pentru că toate drumurile şi întâlnirile pe care le-am avut la Bucureşti, cu oficiali guvernamentali, cu miniştri ai Guvernului României dau rezultate. Este un model de colaborare între administraţia locală liberală şi Guvernul PNL. Practic, în urma implementării acestui proiect, locuitorii din Piatra Neamţ vor beneficia de un transport nepoluant, de foarte bună calitate, cu efecte pozitive pe termen mediu şi lung. Şi mai îmbucurător este faptul că acest proiect se derulează cu fonduri europene, nerambursabile”, a precizat prefectul George Lazăr, preşedintele PNL Neamţ, ppiotrivit unui comunicat al PNL Neamţ.

El a încurajat toţi primarii din judeţul Neamţ să scrie proiecte şi să atragă fonduri europene nerambursabile, calea cea mai sigură pentru dezvoltarea comunităţilor, fără presiune exagerată pe bugetele locale.

Andrei Corlan, secretar de stat la Ministerul Mediului, a precizat că ”această achiziţie reprezintă un mare pas înainte pentru protecţia mediului, în condiţiile în care dreptul la un mediu curat este garantat prin Constituţie, dar este un drept pentru care trebuie să luptăm în fiecare zi”.

”Mă bucur să văd că administraţia liberală de la Piatra Neamţ a înţeles acest lucru şi a decis împrospătarea parcului auto cu vehicule nepoluante, pentru a creşte calitatea vieţii, a aerului înconjurător şi a mediului, ca întreg.  Ministerul Mediului susţine şi încurajează astfel de iniţiative şi le va susţine în continuare”, a afirmat Corlan, potrivit comunicatului PNL Neamţ.  

Ministerulo Dezvoltării a anunţat atribuirea contractului de achiziţie pentru 70 de autobuze electrice de aproximativ 10 m, operabile în condiţii de deal, 21 dintre acestea, precum şi  7 staţii de încărcare rapidă şi 21 staţii de încărcare lentă, urmând să ajungă în Neamţ.

Finanţarea proiectelor este asigurată de MDLPA, prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.