Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a declarat, marţi, la Ploieşti, că sistemele de sănătate şi educaţie din România sunt ”la pământ” şi că statul ”şi-a demonstrat eşecul” în ceea ce priveşte administrarea acestora, în timp ce mediul privat a prosperat pe aceleaşi domenii. În acest context, Predoiu susţine că trebuie încurajată dezvoltarea educaţiei şi sănătăţii în sistem privat, susţinând că acest lucru este constituţional, liberal şi în folosul oamenilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sistemele esenţiale, educaţie şi sănătate, sunt la pământ, nu se începe acolo niciun fel de reformă în ciuda minciunilor sfruntate proferate de PSD în campania electorală. Şi aici mai e ceva de adăugat, şi o fac fără niciun fel de ezitare, pentru că asta e ceea ce gândesc. Statul şi-a demonstrat eşecul în materie de educaţie şi sănătate. Şi sectorul privat, mobilizat în varii forme, de la fundaţii până la companii care pot să creeze sisteme şi subsisteme de educaţie şi sănătate, trebuie să fie încurajate. Şi asta e cât se poate de constituţional şi cât se poate de liberal şi cât se poate de benefic pentru cetăţeni”, a spus Cătălin Predoiu, marţi, la Ploieşti.

Liderul PNL a adăugat că, dacă lucrurile nu se vor schimba, România se va confrunta şi peste un deceniu cu aceleaşi probleme în ceea ce priveşte educaţia şi sănătatea.

”Dacă vom continua să mermelim în continuare tot felul de soluţii în mâna birocraţilor de stat şi sănătatea şi educaţia se vor afla peste zece ani în aceeaşi situaţie”, a adăugat Predoiu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.