Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a declarat, marţi, la Parlament, că va candida la şefia partidului la Convenţia Naţională de anul viitor, afirmând că a luat această decizie pentru că ”partidul are nevoie de competiţie” şi îşi doreşte ca PNL să se întoarcă către popor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am luat decizia să candidez la preşedinţia Partidului Naţional Liberal la Convenţia Naţională care se va desfăşura în anul 2017. Candidez pentru că partidul are nevoie de competiţie. Din competiţie reală şi deschisă se nasc soluţiile bune şi liderii buni. Dacă selectăm soluţiile pe bază de discuţii închise şi liderii pe bază de aranjamente de culise, în final nu iese bine”,  a declarat prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu.

El a afirmat că gestul său este în favoarea partidului pentru a oferi o dezbatere puternică alături de alţi colegi care se vor înscrie în cursa pentru şefia PNL şi pentru a oferi cetăţenilor încrederea că au înţeles ”din lecţia alegerilor” şi vor lua lucrurile în serios.

Predoiu a arătat că doreşte ca PNL să se întoarcă către popor şi problemele reale ale cetăţenilor, către politicile sale tradiţionale. 

”Politici care vizează încurajarea capitalului autohton, a antreprenorilor, a competitivităţii economice, a ridicării nivelului de trai şi doresc ca să reuşim în Parlament o opoziţie unită şi puternică la PSD”, a mai spus Predoiu.

Întrebat ce nu a funcţionat în PNL, Predoiu a afirmat că fundamental greşită a fost inconsistenţa partidului pe politici şi doctrine.

”Sunt foarte multe lucruri care nu au funcţionat, după părerea mea, fundamental greşit a fost inconsistenţa noastră de politici, de doctrine, de balansare între soluţii de dreapta şi soluţii de stânga fără să avem un mesaj clar către antreprenorii naţionali, către capital naţional, către problemele economice”, a arătat Predoiu.

Totodată, el a avut şi un mesaj pentru colegii din partid care îi contestă candidatura la şefia PNL.

”Tocmai vin din campanie, unde am obţinut al patrulea scor pe naţional. Acesta este răspunsul meu pentru acei colegi”, a spus Predoiu.

Cătălin Predoiu a candidat în Călăraşi pentru Camera Deputaţilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.