Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu susţine că partidul ar trebui organizat, prin statut, pe baza diverselor curente ideologice din interiorul său întrucât organizarea piramidală a partidelor este depăşită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cătălin Predoiu susţine că PNL nu trebuie să renunţe la competiţia între diversele curente ideologice de dragul unităţii partidului.

”Platitudinile de genul «să ţinem partidul unit» trebuie înlocuite cu o confruntare adevărată de idei. Probabil că cea mai sigură cale pentru a menţine partidul unit este organizarea lui prin statut pe bază de curente ideologice, de facţiuni de centru-dreapta, conservator- populare, liberale de centru sau chiar centru-stânga. Altfel, o structură piramidală rigidă nu poate asigura cuprinderea şi reprezentarea echitabilă a tuturor curentelor”, crede Cătălin Predoiu.

Propunerea lui Predoiu vine ca o reacţie la moţiunea pe care Viorel Cataramă a supus-o atenţiei liberalilor bucureşteni în şedinţa de sâmbătă în care aceştia şi-au ales conducere.

”PNL Sector 2 a pus în circulaţie o rezoluţie conţinând măsuri îndrăzneţe şi cu adevărat de centru-dreapta, precum privatizarea sistemului sanitar, educaţional şi reforma radicală a sistemului de ajutoare sociale. PNL Bucureşti a ezitat să şi-o asume, propunând în schimb «o dezbatere». Aceasta confirmă că în PNL sunt curente de centru-dreapta, dar şi de centru-stânga. Competiţia internă le va scoate la iveală”, conchide Cătălin Predoiu.

Prim-vicepreşedintele sectorului doi PNL, Viorel Cataramă, a prezentat, sâmbătă, în cadrul reuniunii Consiliul de Coordonare al PNL Bucureşti, o moţiune prin care propune privatizarea integrală a învăţământului superior în România şi a sistemului de sănătate, precum şi eliminarea ajutoarelor sociale pentru persoanele capabile să muncească.

”Propunerea noastră este de privatizare integrală a învăţământului superior în România, să nu mai existe niciun fel de învăţământ superior subvenţionat. De ce trebuie să plătim noi din banii noştri studiile unui viitor medic timp de şase ani, ca să plece imediat în străinătate? Deci tot învăţământul superior ar trebui privatizat, inclusiv parţial învăţământul mediu şi învăţământul primar”, a declarat prim-vicepreşedintele PNL Sector 2.

Referitor la domeniul sănătăţii, Cataramă a afirmat că degeaba se face 3.500 de euro salariul unui medic, dacă, în continuare, ”la o operaţie se folosesc de o sută de ori mai multe tampoane decât sunt necesare, dacă se cumpără utilaje sau aparate de 10 milioane de euro care stau nefolosite”.

”Tot sistemul de sănătate, toate spitalele trebuie privatizate, cu excepţia situaţiilor de urgenţă, care trebuie să rămână la stat”, a precizat Cataramă.

El a pledat şi pentru eliminarea tuturor ajutoarelor sociale pentru persoanele între 18 şi 62 de ani, capabile să muncească.

Cristian Buşoi, singurul candidat la şefia filialei PNL Bucureşti, a ţinut să precizeze că moţiunea lui Viorel Cataramă nu este un document care este asumat de organizaţia din Capitală a Partidului Naţional Liberal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.