Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu, fost ministru al Justiţiei, i-a cerut miercuri procurorului general, Augustin Lazăr, să ancheteze modul şi împrejurările în care a fost concepută şi adoptată ordonanţa de urgenţă de modificare a codurilor penale şi a acuzat Guvernul de comiterea infracţiunii de favorizare a infractorilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Domnul Iordache, domnul Grindeanu au comis ieri seară infracţiunea de favorizare a infractorilor, instigaţi de domnul Dragnea. Domnul procuror general ar putea să se uite asupra acestor fapte. Aceste ordonanţe nu au apărut din spuma mării, din neant. Cineva le-a scris, cineva le-a lucrat, există martori, există computere şi cred că trebuie să aflăm cu toţii în ce împrejurări au fost gândite, discutate, concepute, ascunse, promovate fără ca Parlamentul să ştie, fără ca opinia publică să ştie”, a declarat fostul ministru al Justiţiei.

Cătălin Predoiu a adăugat că ”tot acest complex de fapte îmbracă forme penale care trebuie anchetate de urgenţă, pentru că nu se poate ca printr-o infracţiune să ajungi la legiferare”.

Prim-vicepreşedintele PNL a mai acuzat Guvernul de intruziune în competenţele Justiţiei şi de încălcare a independenţei acesteia.

”Prin ceea ce a făcut ieri seară, întregul Guvern a intrat în câmpul şi competenţele Justiţiei, pentru că actul normativ pe care l-au promovat a zădărnicit anchete şi a făcut scăpaţi infractori, a făcut scăpaţi oameni care trebuiau să dea socoteală în faţa Justiţiei. Asta s-a făcut prin încălcarea independenţei Justiţiei. Mă aştept ca Justiţia să reacţioneze. E o putere care e un garant al democraţiei şi al legii. Nu se poate să avem o democraţie condusă de oameni care îşi dau legi pentru a scăpa de Justiţie”, a mai spus Predoiu.

El a adăugat că prin adoptarea de către Guvern a ordonanţei de urgenţă de modificare a codurilor penale s-au pus în pericol pe termen lung interesele geostrategice ale României şi că Guvernul a făcut deliberat un joc al forţelor străine care vor să destabilizeze România. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.