Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, afirmă, miercuri, că siguranţa pe drumurile publice este un bun public, iar angajaţii MAI au un rol esenţial în păstrarea acestei siguranţe. Ministrul crede că legile trebuie să fie mai dure cu cei care consumă droguri şi alcool la volan sau conduc cu viteză excesivă. ”Este important să eliberăm drumurile publice de vitezomani iresponsabili, de consumatorii de alcool şi droguri la volan”, a transmis ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cătălin Predoiu a transmis, miercuri, un mesaj cu ocazia Zilei permisului de conducere românesc.

”Specialiştii Ministerului Afacerilor Interne au răspuns cu profesionalism unei cereri în creştere substanţială pentru eliberarea permiselor de conducere şi a certificatelor de înmatriculare, fapt pentru care le mulţumesc şi îi asigur de întreaga mea susţinere în activităţile pe care le desfăşoară. În această materie, au fost modernizate serviciile publice şi suntem în standarde europene”, a afirmat ministrul.

Predoiu a adăugat că ”dreptul de a conduce un vehicul, ca orice drept, presupune şi responsabilităţi, atât din partea celor care au competenţa de a elibera astfel de permise, cât şi din partea celor le utilizează, a titularilor permiselor”.

”Procesul de eliberare a permiselor de circulaţie şi a certificatelor de înmatriculare trebuie să fie bazat pe profesionalism şi integritate. Orice neglijenţă sau indulgenţă în acordarea acestor permise pune direct în pericol siguranţa traficului rutier şi a cetăţenilor. Cer tuturor celor implicaţi în aceste proceduri responsabilitate, exigenţă şi profesionalism. Orice abatere sau complicităţi vinovate în acordarea permiselor şi eliberarea certificatelor de înmatriculare fără respectarea procedurilor legale trebuie şi vor fi drastic sancţionate”, a mai afirmat ministrul de Interne.

Potrivit acestuia, ”orice act de corupţie în aceste proceduri trebuie descoperit şi sancţionat exemplar”.

”Structurile cu atribuţii în cadrul MAI trebuie să vegheze ca aceste proceduri să fie garantat profesioniste şi desfăşurate în deplină legalitate. Valabil şi pentru redobândirea permisului în urma aplicării unor sancţiuni. Procedurile de redobândire a permisului trebuie făcute în deplină legalitate şi cu maximă exigenţă. Din punctul meu de vedere, oricine eliberează un permis de conducere, fără îndeplinirea completă a tuturor criteriilor legale, pune în pericol siguranţa cetăţenilor şi trebuie tratat ca atare de către toate structurile MAI, inclusiv cele care se ocupă de asigurarea integrităţii în cadrul MAI şi al structurilor sale. Corupţia şi complicităţile de orice fel nu îşi au locul în cadrul MAI şi al structurilor sale, indiferent despre ce domeniu de activitate discutăm, inclusiv eliberarea permiselor de conducere”, a mai afirmat Predoiu.

Acesta s-a referit şi la titularii permiselor de conducere.

”Legea trebuie să fie mai exigentă cu cei care utilizează acest document şi conduc sub influenţa alcoolului şi a drogurilor de orice fel sau care îşi utilizează vehiculele pentru transportul drogurilor (...) Siguranţa circulaţiei este un bun public, iar MAI va acţiona ferm pentru protejarea acestui bun public faţă de cei care încalcă normele de condus, în special pe cele privind viteza în trafic, principala cauza a producerii accidentelor, conform statisticilor oficiale, dar şi pe cele privind conducerea fără a fi sub influenţa alcoolului şi a drogurilor”, a mai transmis Predoiu.

Acesta afirmă că ”este important să eliberăm drumurile publice de vitezomani iresponsabili, de consumatorii de alcool şi droguri la volan”.

”Poliţia Română trebuie să demonstreze profesionalism, fermitate, integritate şi exigenţă în această acţiune”, a adpugat Predoiu.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.