Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu acuză PSD că ”îşi bate joc” de mandatul primit de la popor la alegerile din 11 decembrie 2016 şi că ”se concentrează doar pe mandatul primit de la corupţi” prin promovarea pachetului de legi ”anti-anticorupţie” şi ”anti-integritate”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Iordache vrea ca Guvernul să îşi asume răspunderea în faţa Parlamentului. Nu ştim ce vrea Grindeanu, dar oricum nu contează ce vrea el. Dragnea spune că nu ştie exact ce vrea Guvernul, adică joacă alba-neagra crezând că prosteşte lumea. Celor care se mai întreabă încă dacă PSD-Dragnea va promova pachetul de legi anti-anticorupţie şi anti-integritate le spun să nu aibă îndoieli, PSD are probabil mari obligaţii faţă de cei care au sponsorizat campania electorală”, a scris Predoiu pe contul personal de Facebook.

Prim-vicepreşedintele PNL susţine că social-democraţii au luat la alegerile din 11 decembrie un dublu mandat: unul de la popor, celălalt de la corupţi ”ca să facă amnistie şi graţiere”, iar în prezent partidul condus de Liviu Dragnea ”îşi bate joc de popor” şi se concentrează ”doar pe mandatul primit de la corupţi”.

”Deci, Guvernul PSD îşi va asuma răspunderea în faţa unui Parlament controlat de PSD, adică PSD îşi va asuma răspunderea faţă de sine însuşi. Dar cu poporul cum rămâne? Cine îşi asumă răspunderea faţă de popor pentru această scamatorie politico – legislativă? (…) Între PSD-Năstase şi PSD-Dragnea-Iordache există o singură diferenţă: ăştia doi au citit mai puţine cărţi decât Năstase”, a mai scris Cătălin Predoiu.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, pentru Digi24, că nu a vorbit cu premierul Sorin Grindeanu şi cu ministrul Justiţiei, Florin Iordache, despre proiectele de ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi modificarea codurilor penale, Dragnea spunând că aşteaptă să vadă ”o linie clară” în această chestiune.

”În subiectul ăsta trebuie să vorbiţi cu Guvernul. Cu premierul şi cu ministrul Justiţiei. Şi eu m-am uitat cu foarte multă curiozitate, după ce m-am întors din America, n-am înţeles foarte mult, exact ce vor să facă, aştept şi eu să văd totuşi o linie clară. Nici nu am vorbit cu ei şi nici nu vreau să vorbesc cu ei acest lucru”, a declarat Liviu Dragnea răspunzând unei întrebări legate de cele două proiecte de OUG.

Ordonanţele de urgenţă privind graţierea şi modificarea codurilor penale nu vor fi retrase, iar luni, după consultările publice pe care le va avea Ministerul Justiţiei pe această temă, ministrul Florin Iordache va decide forma în care măsurile vor fi adoptate: prin OUG, prin angajarea răspunderii sau prin proiect de lege, au precizat surse social-democrate pentru News.ro.

Sursele citate au mai spus că ministrul Florin Iordache are libertate deplină în ceea ce priveşte adoptarea celor două măsuri – graţierea şi modificarea codurilor penale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.