Candaidatul PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu, şi candidatul PMP, Robert Turcescu, au avut un schimb de replici în timpul unei dezbateri electorale televizate, Turcescu acuzându-l pe candidatul liberalilor că se comportă cu electoratul ”ca cu oile”, după ce Predoiu i-a propus lui Nicuşor Dan, candidatul USB, ca cel care stă cel mai bine în sondaje să fie susţinut de cel de-al doilea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”De când e, dom`le, Nicuşor Dan reprezentant al dreptei româneşti? Eu nu l-am băgat în seamă în sensul ăsta pe Nicuşor Dan. Dacă dreapta voia să se unească, se putea face o discuţie înainte de campania electorală. Acum ne comportăm cu electoratul ca fiind oi? Le mânăm noi de la unul la altul spunându-le nu-l votaţi pe ăla, votaţi-l pe ăla? Românii au vrut oameni noi în politică, au vrut figuri noi. Au 12 candidaţi la Primăria Capitalei. Este şi responsabilitatea electoratului bucureştean să meargă la vot şi să aleagă pe cine cred ei de cuviinţă”, a spus Turcescu, în cadrul dezbaterii electorale de la România TV.

În replică, Predoiu i-a zis că a apelat la electorat să analizeze distribuţia votului. ”Nu înseamnă că jignim electoratul”, a spus candidatul PNL, dar Turcescu l-a acuzat de ipocrizie.

”Ipocrizie e ce faceţi dumneavoastră. Domnule Turcescu, ipocrizie e ce faceţi dumneavoastă. Aici spuneţi altceva decât ce spuneţi în pauză. Aţi spus că trebuie să ne unim. Eu am făcut propunerea. Mă judecaţi pe mine? Dumneavoastră aţi stat cuminte şi aţi tăcut din gură”, a spus candidatul PNL. 

Discuţia a continuat, deşi moderatorii au încercat să aplaneze conflictul dintre cei doi candidaţi.

Turcescu l-a acuzat pe Predoiu că l-a făcut pe Nicuşor Dan candidat de dreapta şi ”l-a băgat în seamă”. Ironic, liberalul i-a spus: ”Vă bag şi pe dumneavoastră în seamă”. În replică, Turcescu i-a spus că nu ar fi participat la niciun fel de discuţie cu cei de la PNL, chiar dacă ar fi fost invitat la o posibilă negociere. 

”N-aţi înţeles nimic”, a spus Predoiu. Candidatul PMP l-a contrazis şi i-a spus că a înţeles ”mai mult decât credeţi dumneavoastră”. 

”Foarte bine. Însemnă că veţi vota Predoiu”, a spus Predoiu râzând, moment în care Turcescu i-a spus ”sunteţi Predoiu al patrulea, ca să zic aşa. Al patrulea candidat al PNL la Primăria Capitalei. Îl vreţi pe Nicuşor Dan un Predoiu 5?”.

Cătălin Predoiu (PNL), Robert Turcescu (PMP), Daniel Barbu (ALDE), Adrian Severin (PDS), Bogdan Diaconu (PRU) şi Iuliana Costin (PNŢCD) au participat luni seară la o dezbatere elctorală la România TV. Gabriela Firea (PSD) şi Nicuşor Dan (USB), deşi au fost invitaţi, nu au participat la această dezbatere televizată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.